BİNLERCE AVUKAT BURSA'DA MİTİNG YAPTI

BİNLERCE AVUKAT BURSA'DA MİTİNG YAPTI

Avukatlar Bursa Kent meydanında miting düzenleyerek "Adalet Arıyoruz" dedi

'PROVOKASYONA İZİN VERMEYİN'

Kent Meydanı'nda düzenlenen 'Türkiye Adaletini Arıyor' mitinginde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, günün kavga etme zamanı olmadığını ifade ederek, "77 milyonu birbirine düşürmek için makam kavgası yapanlara bakmayın. Yüreğinizin içine bakın. Yüreğiniz kocaman bir ‘biz’ diyor.

FENERBAHÇE OTOBÜSÜNE SALDIRIDA BULUNULDU

Dün aynı provokasyonların bir parçası olarak Fenerbahçe otobüsüne saldırıda bulunuldu. Hiçbir provokasyona izin vermeyin. Makamlarını, siyasi güçlerini milleti birbirine kırdırmak için kullananlara asla prim vermeyin. Kendimiz için hiçbir ayrıcalık talep etmeyiz. Canımızı, varımızı yoğumuzu savunduğumuz vatandaşlarımız için siper ederiz. Bizim itirazımız yurttaşımızın hakkının gasp edilmesinedir. Biz çantamızda kendi özelimizi değil yurttaşımızın namusunu taşırız. Bizim itirazımız bundandır" dedi.

KOCASAKAL: HUKUK OYUNCAK HAMUR GİBİ OLDU

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ise bugün Türkiye’de Anayasanın askıya alındığını ifade ederek, "Hukuk askıya alınmış, anayasal rejime gizli sivil darbe yapılmıştır. Ancak bundan kimsenin haberi yok. Millet de kandırılmaktadır. Türkiye’de ben dahil hiç kimsenin hukuk güvenliği yoktur. Avrupa'nın en büyük adliyesi diye övünülen yerde çevik kuvvet avukatlara saldırıyorsa geldiğimiz nokta bellidir. Hukuk devleti önemli kavram. Ama bugün Türkiye hukuk devletinin gerisinde kanun devleti olmaktan dahi çıkmıştır. İçişleri Bakanı çıkıp 'Ben bu anayasayı tanımıyorum' diyorsa, kimse bana hukuktan bahsetmesin. Ama zamanı gelince hukuki yoldan tanımadıkları anayasayı onlara tanıtmasını biliriz. Hukuk oyuncak hamur gibi oldu ve istedikleri gibi şekil veriliyor" ifadelerini kullandı.

ARSLAN: YARGIÇLAR VE SAVCILAR SİNDİRİLDİ

Son dönemde çıkarılan yasalarla yargının, siyasi iktidarın istediği şekle sokulduğunu belirten Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Murat Arslan ise "Yargıç ve savcılar sindirildi. Geriye hukuksuzluklara karşı haykırmaya devam eden birkaç yargıç ve avukat kaldı. Şimdi ayak bağı olarak görülen hukuk devleti rafa kaldırılmak isteniyor. Savunma ise çökertilmek isteniyor" şeklinde konuştu.

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ise "Çocuklarımızın geleceği için sadece haksızlığa uğradığımızda, hakkımızı alabileceğimiz güvenilir bir yargı istiyorsak, bunu biz mücadele etmedikçe kimse bize vermeyecek. Halkın gerçek gücü karşısında biz bunu yapabiliriz. Bunu görmezden gelecek siyasi iradenin olduğuna inanmıyorum. Bazen bize söylüyorlar 'İktidar gücünün karşısında hukuka yeniden dönüşü nasıl başaracaksınız?' Bir örnek vereyim, Gezi olaylarında dönemin iktidarı 'Topçu Kışlasını yapacağız' dedi, Yapabildiler mi? O zaman kendimize olan inancımızı yeniden tazeleyelim" dedi.

Konuşmaların ardından Moğollar, alanı dolduran kalabalığa konser verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı