Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na yeni tehdit

Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na yeni tehdit

Başbakan Binali Yıldırım CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu " Kontrollü Darbe" söylemi ile tehdit ederek "Uyarıyoruz"

Adalet Yürüyüşünün büyük bir ilgi görmesi sonrası Başta AKP Genel başkanı Erdoğan olamk üzere Hükümet çevrelerinden sürekli tehdit alan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yeni bir tehdit daha geldi. Siyaset kulislerinde bu uyarı, AKP Kılıçdaroğlu için yargılama formülü üzerinde mi çalışıyor yorumları geldi.

AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' sözlerini hedef alarak " Uyarıyoruz "tehdidinde bulundu.

HÜKUMET KONTROLLÜ DARBE SÖYLEMİNDEN RAHATSIZ

Yıldırım Kılıçdaroğlu'nun kontrollü darbe eleştirisini hedef alarak, ''15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal etmek isteyen FETÖ terör örgütü Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki eylem ve söylemlerinden cesaret alıyor. Kendisi yol yorgunu. Biz de kendisini uyarıyoruz'' dedi.

GURUP KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

"7'den 77'ye tüm vatandaşlarımız bu milletin teslim alınamayacağını bir kez daha dosta düşmana göstermiştir. Milletin yazdığı bu destana destek veren her partiden milletvekillerimizi de saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bu aziz milletin hukukunu korumak için mücadele eden vatansever askerimizi, polisimizi, savcılarımızı ve medya mensuplarını selamlıyorum.

PKK KONUSUNDA

Terör örgütü darbe üstüne darbe aldıkça her fırsatta çirkin yüzünü gösteriyor. Bu terörün tabiatında var. Terörist kalleştir, korkaktır ve artık bölücü terör örgütü çaresizdir. Çünkü kesintisiz operasyonlarla örgüt artık nefes alamaz hale gelmiştir. Operasyonlar yoğun biçimde devam ediyor. Bırakın örgüte adam bulmayı, mühimmat depolamayı, yiyecek sağlamayı bile temin edemeyecek hale geldiler. Dağlarındaki inlerinde bile saklanamıyorlar. Çaresizliklerinin nedeni budur ve bunun için sivil ve savunmasız vatandaşlarımızı hedef alıyorlar. Bu topraklarda tek bir terörist kalmayana kadar bütün örgütlerle mücadelemizi sürdüreceğiz. 

Sadece sınırlarımız içinde değil, sınır ötesinde de uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanarak terör mücadelesine devam edeceğiz. Geçen haftayı şehitlerimizi anmak üzere birçok etkinlikle tamamladık.

'KILIÇDAROĞLU, KONTROLLÜ RUHLARA KARŞI DİKKATLİ OL'

O şehitlerimiz ruhlarını 1 dolara satan FETÖ’cülere karşı dururken bir an bile tereddüt etmediler. Onlar şairin ifadesiyle, sahipsiz memleketin batması haktır, sen varsan bu vatan batmayacaktır dediler ve darbeye izin vermediler. Necip milletimiz şehitlerine sahip çıkarak büyük bir ahde vefa örneği göstermiştir.

Kendi yaptıklarını masum gösterip milletimizin vatan savunmasına gölge düşürmeye çalışanlar var. Yaşananlara kontrollü darbe diyerek kendi kontrolünü başkasına kaptıranlar var. Biz, bize söylenenlere bir yere kadar müsamaha gösteririz ancak o gece vatanı için can veren şehitlerimize haksızlık edilmesine asla izin vermeyiz.

Gazilerimize, sokağa dökülen milyonların mücadelesine gölge düşürmeye kimsenin hakkı da, haddi de yoktur. Bunu yapanlar millete karşı en büyük ayıbı işliyor. Başta ana muhalefet partisi Kılıçdaroğlu olmak üzere milletimize özür borcu var. Lafı evirip çevirmeye gerek yok. 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal etmek isteyen FETÖ terör örgütü Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki eylem ve söylemlerinden cesaret alıyor. Kendisi yol yorgunu. Biz de kendisini uyarıyoruz.

YİNE KANDİL VE FETÖCÜ SUÇLAMASINDA BULUNDU

Kontrollü ruhlara karşı dikkatli ol. Bunlarına kontrolüne girme. FETO'nun yüzünde güller açtıracak her açıklamayı yaparken bir yandan da sırtını Kandil'e dayayanlarla birlikte yürüyor.

Bugün ana muhalefet partisi başkanı kendisini bu noktaya getirdi. Böyle giderse ana muhalefet partisi lideri sözde adalet mitingi fotoğraflarını AK Parti mitingleri fotoğraflarını paylaşmaya devam edecek. O fotoğraf Türkiye fotoğrafıdır.

Türkiye’de 15 Temmuz’u referans almadan yapılacak her siyasi değerlendirme yok hükmündedir. Devlet ve siyaset sivil toplum bu yıldönümü vesilesiyle 15 Temmuz üzerine yeniden düşünme imkanı bulacak. Bu borcun ödenmesi, bu yükümlülüğün yerine getirilmesi bir mecburiyet olmuştur.

168 BİN 977 ŞÜPHELİ İŞLEMİ

168 bin 977 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 33 bin 180’i kamu görevinden uzaklaştırıldı. 35 bin 639 kişi de yapılan incelemelerden sonra görevine iade edildi. Aralarında mükerrer olanlarla birlikte 300 bin itiraz başvurusu alındı. Bunların hepsi tek tek inceleniyor. Başvuruların çok yönlü ve detaylı incelemeye tabi tutmak amacıyla OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nu KHK’yla kurduk ve dün itibariyle çalışmaya başladı. AİHM de yapılan başvuruları bu komisyonu yeni bir iç hukuk yolu olarak gösterip bu müracaatları reddetti.

AHİM'E 24 BİN 600 BAŞVURU YAPILDI

Ülkemiz aleyhine 24 bin 600 başvuru varken 30 Haziran’da bu başvuruş sayısı 12 bine indi. Önümüzdeki günlerde bunun tamamı reddedilecek ve komisyonda ele alınacak. Dün günün sonuna kadar 1189’u işleme girmiştir. Toplam başvuruların mükerrer başvuruları da dikkate alınca, 120 bin civarında olacağını düşünüyorum."

İlgili Haberler