Bilgisayarı İyi Kullanabiliyorsanız Her An Tutuklanabilirsiniz!

Bilgisayarı İyi Kullanabiliyorsanız Her An Tutuklanabilirsiniz!

Taylan Kulaçoğlu, siber polisin ulaştığı yazışmalarda belirlediği 600 kişinin içinde en iyi bilgisayar kullanan olduğu için gözaltına alınmış

 

"En iyi bilgisayar kullananı aldık"


RedHack üyesi “Manyak” olduğu iddiasıyla dün (29 Kasım) tekrar gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu’nun avukatı Efkan Bolaç, savcıya dosyada bu suçlamayla ilgili bir delil olmadığını, polisin bu fikre nasıl ulaştığını sordu. Savcının sorgu odasına çağırdığı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nden bir polis “Manyak”a “eleme yoluyla ulaştıklarını” açıkladı.
 

Siber polis sorguda ‘Manyak’ı nasıl bulduklarını şöyle anlattı:
 

"Bir sohbet odası olan MIRC’ta ‘Manyak’ın konuşmalarına ulaştık. Manyak, ‘askerlik sorunu olduğunu, kısa süre önce dedesinin hayatını kaybettiğini, ondan gelecek mirasla askerlik için gereken parayı bulacağını yazdı. Manyak’ın Fransa’da yaşadığını önceden tespit etmiştik. Bu konuşmanın ardından Fransa’da yaşayan ve bir yakınını yakın zamanda kaybedenleri taradık. Bu kriterlere uyan 6 bin 800 kişi vardı. Bu kişilerin içinden askerlik sorunu olanları bulduk, 600 kişiye ulaştık. İçlerinden en iyi bilgisayar kullanan Taylan Kulaçoğlu’ydu, biz de onun Manyak olabileceğini düşünüyoruz."
 

22 Kasım’da RedHack üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 9′u Savcılıkta, 5′i de çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakılmıştı.  Terörle Mücadele Kanunu 10. maddesiyle yetkili Savcı Hüseyin Şahin’in serbest bırakılmalarına itirazı üzerine dün  Taylan Kulaçoğlu hakkında tutuklama kararı verildi.
 

Dosya gizli
 

Avukat İsmail Demirci Twitter hesabından, Taylan Kulaçoğlu’nun tutuklama kararına avukatlar olarak itirazda bulunmak için Ankara Adliyesi’ne  gittiklerinini, gizlilik kararı olduğu için dosyayı göremediklerini bildirdi. Av. Demirci, Taylan’ın sağlık kontrolünün ardından İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne sevkedilmesini ”tecrübemiz bize İstanbul’da tutuklanıp orada cezaevine sevk edileceğini gösteriyor” diyerek anlattı.  Tutuklama kararına itiraz ettiklerini belirten Av. Demir, en geç pazartesi günü sonucun belli olacağını açıkladı.
 

Taylan Kulaçoğlu akşam saatlerinde Ankara’ya sevk edilmek üzere İstanbul Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Kaynak : sendika.org / eyra