Beyaz Saray Gezi Ayarı Çekti

Beyaz Saray Gezi Ayarı Çekti

Beyaz Saray: "Türk yetkili mercilerinden temel özgürlüklere sahip çıkmalarını bekliyoruz, Bireylerin ifade özgürlüğünü kullanmasından dolayı cezaya çarptırılması ve 'herhangi bir tarafça şiddetin provoke edilmesi ihtimallerinden dolayı endişeliyiz"

BBC Türkçe'ye açıklama yapan Beyaz Saray; Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Türkiye'ye ayar çekti.

Beyaz Saray Sözcüsü Caitlin Hayden tarafından yapılan açıklamada, 'Türkiye'nin, düşüncelerini açıklayan insanları cezalandırdığı' vurgulandı ve göstericiler ile hükümet arasındaki ayrılıkların çözülmesi için diyalog çağrısında bulunuldu. 

Yapılan açıklamada, gelişmelerin yakından izlendiği, olaylardan endişe duyulduğu ve Türk hükümetinin temel özgürlüklere sahip çıkmasının beklendiği kaydedildi. “Bireylerin ifade özgürlüğünü kullanmasından dolayı cezaya çarptırılması' ve 'herhangi bir tarafça şiddetin provoke edilmesi ihtimallerinden dolayı endişeliyiz." 

"Türkiye ABD'nin yakın müttefiki ve dostudur. Türk yetkili mercilerinden temel özgürlüklere sahip çıkmalarını bekliyoruz''

Türkiye'nin uzun vadeli istikrar, güvenlik ve refahının başta düşünce özgürlüğüne sahip çıkarak sürdürebileceğine inandıklarını belirten Beyaz Saray Sözcüsü Hayden, 'Düşünce özgürlüğü, toplanma ve dernekleşme hakları, özgür ve bağımsız medyanın Türkiye'nin istikrar, güvenlik ve refahının garantisi olacağına inanıyoruz. Türkiye, ABD'nin yakın dostu müttefikidir ve Türk yetkililerin bu temel özgürlüklerden yana olmalarını umuyoruz' dedi.