Berat Albayrak'ın yurt dışı hesabı konusunda flaş gelişme

Berat Albayrak'ın yurt dışı hesabı konusunda flaş gelişme

Almanların ünlü medya kuruluşu Spiegel'de yer alan ve Berat Albayrak'a ait olduğu ileri sürülen milyonlarca Euroluk hesap haberinde flaş gelişme.

Albayrak'ın avukatından Der Spiegel'e yanıt
Berat Albayrak'ın avukatı, Der Spiegel'in haberine yanıt vererek, müvekkilinin yurtdışında hesabı olmadığını savundu.

DA HİÇ BİR BANKA HESABIM YOK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı Ahmet Özel, müvekkilinin yurt dışındaki hiçbir bankada hesabı bulunmadığını açıkladı.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Özel, yaptığı açıklamada, Almanya'da yayınlanan Der Spiegel dergisine ait Spiegel Online internet sitesinde dün yayınlanan bir makalede Bakan Albayrak'a yönelik birtakım asılsız iddialara yer verildiğini belirtti.

HİÇ BİR SOMUT DELİLİ YOK

Sitedeki makalede Albayrak'ın, Dubai'de bulunan yüklü miktarda parasını dolaylı yollardan Türkiye'ye aktarmaya çalıştığının iddia edildiğini belirten Özel, bu iddianın hiçbir somut delil olmamasına rağmen, Birgün, Cumhuriyet gibi çeşitli gazetelerin internet sayfasında da yanına verildiğini ifade etti.

GERÇEK DIŞI

Müvekkili Albayrak'ın iddia edildiği gibi yurt dışındaki hiçbir bankada hesabı olmadığını vurgulayan Özel, başta Spiegel Online olmak üzere Türkçe gazetelerin internet sitesindeki iddiaların da gerçek dışı olduğunu açıkladı:

"Ülkemiz hakkında uzunca bir süredir yapılan yalan haberlerle yurt içi ve yurt dışındaki Türk vatandaşları kışkırtılmak ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve yöneticilerinin itibarlarına zarar verilmek istenmektedir.

KİRLİ YABANCI ODAKLAR

Müvekkilim Sayın Berat Albayrak da bu kirli yabancı odakların yerli iş birlikçilerinin hedefi haline getirilerek, gerçek dışı suçlamalar ve basın meslek ilkelerine aykırı haberlerle yıpratılmaya çalışılmaktadır. Suç teşkil eden, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti aleyhtarı yabancı güçlere hizmet ettiği açıkça belli olan yayınlar hiçbir somut delile dayanmamaktadır. 

Bu şekilde basın ve ifade özgürlüğünün sınırları defalarca aşılmış ve müvekkilimin kişilik haklarına saldırılmıştır. Şüphesiz ki son aylarda artan bu ve benzeri yalan haberler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunun bir parçasıdır. Şunu net olarak ifade etmeliyiz ki bu ahlaksız girişimler, müvekkilim gibi vatanseverlerin memleketimizin huzur, güven ve refahı için çıktıkları kutlu yürüyüşüne asla engel olamayacaktır.

YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

Ülkesini seven, görev bilinci taşıyan, tüm eylem ve işlemlerini hukuk çerçevesinde yapan müvekkilim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat Albayrak, bu karanlık ve kirli odaklara karşı mücadelesini tüm kararlılığıyla sürdürecektir. Kamuoyuna şunu duyurmak isteriz ki basın ilkelerini ayaklar altına alan yerli ve yabancı medya kuruluşlarıyla ilgili tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Müvekkilim hakkında kaleme aldıkları mesnetsiz iddialarını ülke gündemini manipüle etmek amacıyla kullananlar, bu sorumsuzluklarının hesabını yargı önünde vereceklerdir.

KINIYORUZ

Adı geçen yerli ve yabancı basın yayın kuruluşlarının hukuka ve ahlaka aykırı yayın politikalarını şiddetle kınıyor, iddiaların asılsız olduğunu ve söz konusu yayın kuruluşları aleyhine tüm yasal yollara başvurulacağını kamuoyuna saygılarımızla duyurmak istiyoruz."

İlgili Haberler