Belediyelere ' Kayyum ' raporu açıklandı

Belediyelere ' Kayyum ' raporu açıklandı

İçişleri bakanlığı Doğu ve Güneydoğuda kayyum atanan belediyeler için 66 sayfalık raporunu açıkladı.

Bakanlığın İngilizce ve Türkçe olarak hazırladığı rapor uluslararası birçok kuruma gönderilerek dağ kadrosunda bulunann teröristlerin belediyelere kadrolu olarak atandığı da vurgulandı.

BELEDİYE İMKANLARINI PKK İÇİN KULLANDILAR

Raporda devletin belediyelere sunduğu imkanların teröre hizmet için kullandığı, ölen teröristlerin yakınlarının da belediyelerde işe alındığı açıklandı. “Dağ kadrosunda olan PKK’lılar belediyelere kadrolu personel olarak atanmıştır. Belediyede çalışma odaları bulunan ve belediye başkanı ile aynı imkânlara sahip olan eşbaşkanlar imar, ruhsat ve ihale işlerinde söz sahibi olmuşlardır” denildi.

Raporda, ölen terörist yakınlarına belediyelerde çalışır gibi gösterilerek para verildiği, belediyelerin park, bahçe, büfe, kantin gibi işletmelerinin bu ailelere usulsüzce devredildiği, kendilerine oy vermeyen vatandaşların sularının kesilip çöplerinin toplanmadığı kaydedildi. Belediyelerin açtığı gençlik merkezleri, öğrenci evleri, spor salonları, el işi kursları ve tiyatrolarda sosyal faaliyet adı altında örgütsel eğitimler verildiği anlatılan raporda, gençlerin belediyelere ait kamplarda PKK’ya bağlılık yeminleri ettirilerek dağ kadrosuna gönderildikleri ifade edildi.

PKK ile ilişkili 10 il, 63 ilçe, 12 belde, FETÖ ile ilişkili 6 ilçe (4’ü Ak Parti, 1’i MHP ve 1’i bağımsız), 1 belde (MHP) belediyesine kayyum atandığı anımsatılarak, terör örgütü PKK’nın 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra bazı il ve ilçelerde sözde özyönetim ilan ederek terörü şehirlere taşıdığı kaydedildi.

KANDİLE ZİYARET 

Raporda ayrıca devletin makam araçlarıyla dağa silah ve terörist götürüldüğü, Suriye ve Irak’ta kardeş belediyeler icat edilerek Kandil'e ziyaretler yapıldığı belirtildi.

 

Kaynak: Habertürk

İlgili Haberler