BBC: 'Ergenekon üyesi biri nasıl NATO'nun ikinci büyük ordusuna komutan oldu?'

BBC: 'Ergenekon üyesi biri nasıl NATO'nun ikinci büyük ordusuna komutan oldu?'

Ergenekon davasını izleyen ve sosyal medyada en çok paylaşılan o meşhur Silivri fotoğraflarını çeken gazeteci Justin Vela, BBC'de yayınlanan yazısında Ergenekon davasıyla ilgili izlenimlerini aktardı. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a müebbet hapis cezası verilmesini en sarsıcı karar olarak yorumlayan Vela, Başbuğ ile ilgili bazı sorulara yer verdi;

"Başbuğ, Ergenekon’a adı karışmış biriyse, nasıl olur da 2008-2010 yılları arasında NATO’nun en büyük ikinci ordusuna liderlik etmesine izin verilir?
Eğer Başbuğ Ergenekon’un üyesiyse, nasıl olur da gözden kaçar ve mahkemenin devam ettiği bir dönemde bu kadar güçlü bir pozisyona yükseltilir?
Yoksa Başbuğ, AKP ile arasını açacak bir şey yaptı da, Ergenekon davası da onun uzaklaştırılması için uygun mazerete mi hizmet etti?"

Davanın ilerisi için önemli bir adım olabilecekken, zayıf işleyişi ve şeffaflıktan yoksunluğu nedeniyle Batı'da "Bu adalet, ama Türk tarzı bir adalet" olarak yorumlandığını belirten Vela, Başbakan Erdoğan'ın bugün 2008'e göre daha bilinir bir isim olduğunu, kendisine muhalif bazı muhalif isimlerden kurtulmak için bir mahkemeyi kullanmış olabileceğinin de akla yatkın olduğunu belirtti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.