BBC Erdoğan İlker Başbuğ çatışmasını yazdı

BBC Erdoğan İlker Başbuğ çatışmasını yazdı

Bir televizyon programında Fetö'nün siyasi ayağına ilişkin yaptığı açıklamalar sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın hedef gösterdiği eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ'ın özel mahkemede yargılanma hazırlıklarını İngiliz BBC böyle yazdı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin tartışmalar büyürken İngilizlerin ünlü BBC Televizyonu konu ile ilgili çarpıcı bir haber yaptı.

ÖZEL MAHKEMEDE YARGILANACAK

BBC'den Ayşe Sayın'ın haberinin ayrıntıları şöyle; Bir televizyon programında, "26 Haziran 2009'da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dâhil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. 

BUNU KİM HAZIRLADI

Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın" açıklamaları üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partili milletvekillerine Başbuğ hakkında dava açılması talimatı vermesiyle başlayan tartışma büyüyor. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partili milletvekillerinin yarın Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Erdoğan'ın hakkında suç duyurusu yapılması çağrısı yaptığı Başbuğ, hakkındaki iddialara yazılı açıklamayla yanıt verdi.

BAŞBUĞ NE DİYOR

Yaptığı açıklamalardan TBMM'yi ve bazı üyelerin ismen itham eden bir sonuç çıkartılmasının doğru olmayacağını belirten Başbuğ, "Televizyon programındaki konuşmamızın kapsamı Hükümet tasarısı dışında iki önerge ile yapılan düzenlemeler olup esasen bunların üzerine FETÖ gölgesi düşürmek değil gece yarısı yapılan bu düzenlemelerden FETÖ'nün istifade ettiğinin ortaya konulmasıdır" dedi.

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI

İlker Başbuğ, Ergenekon davasından 26 ay tutuklu kaldıktan sonra 2 Mart 2014'te cezaevinden çıktı. Ergenekon davası da "FETÖ kumpası" olduğu gerekçesiyle çöktü.

Başbuğ'u iktidarın hedefi haline getiren açıklaması ise 28 Ocak'ta Haber Global televizyonunda yaptığı açıklamalar oldu.

ÜNLÜ YAZAR " EN BÜYÜK FETÖ'CÜ AKP'DİR "


KAYNAK BBC TIKLAYINIZ

 

İlgili Haberler