BAYRAĞI İNDİREN HAKKINDA  GELİŞME

BAYRAĞI İNDİREN HAKKINDA GELİŞME

Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki bayrak indirilmesi soruşturması gözaltına alınan 5 kişiden 4'ünün serbest bırakıldığını 1 kişi ile ilgili ek gözaltı süresi alındığını

Yüzlerce kişi önünde cereyan eden olayda failin kimliği hala bilinemiyor.

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç; "Bayrak indiren kişinin kimlik tespit çalışmaları sürüyor" dedi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'da 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki bayrak indirilmesi soruşturması gözaltına alınan 5 kişiden 4'ünün serbest bırakıldığını 1 kişi ile ilgili ek gözaltı süresi alındığını ve failin kimliğinin tespitine yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. Vali Kıraç, Lice'de 2 kişinin yaşamını yitirmesine neden olay ile ilgili Mülkiye müfettişlerinin incelemelerinin de sürdüğünü ifade etti.

Diyarbakır'da Lice'de meydana gelen olayda yaşamını yitiren Ramazan Baran'ın Pazar günü Yeniköy mezarlığında toprağa verilmesinden sonra 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki Türk bayrağının indirilmesi ile ilgili soruşturma sürüyor.Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü dün çıkarıldıkları Adliyede serbest bırakılırken, 1 kişi için ise ek gözaltı süresi alınmıştı. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, soruşturmanın sürdüğünü şiddetle kınadıkları bayrak indirme olayı ile ilgili failin kimliğinin tespit çalışmalarının sürdüğünü ve bir an önce yakalanarak adli mercilere teslim edileceğini söyledi.
Lice ilçesinde meydana gelen ve 2 kişinin ölümü 1'i asker 3 kişinin yaralanması ile sonuçlanan çatışma ile ilgili İçişleri Bakanlığından gelen mülkiye müfettişlerinin çalışmasının da sürdüğünü söyleyen Vali Kıraç, " Müfettişler halen Diyarbakır'da Lice'de de incelemelerde bulundular. Çalışmalarını sürdürüyorlar" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı