Batman'dan acı haber geldi: Bir şehidimiz var

Batman'dan acı haber geldi: Bir şehidimiz var

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Kelekçi Köyü kırsalında devam eden operasyon sonucu çıkan çatışmada 1 uzman çavuşun şehit olduğu belirtildi.

Hasankeyf ile Gercüş ilçeleri kırsalında bulunan Mava bölgesinde, güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonda bugün öğlen saatlerinde bir grup teröristle temas sağlandı. Açılan ilk ateşte, Uzman Jandarma Çavuş Bülent Doğan şehit olurken, iki asker de yaralandı. Bölgede devam eden operasyonlar kapsamında zaman zaman çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Hasankeyf ilçesi Kelekçi köyü kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bülent Doğan için Batman İl Jandarma Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen törene, Vali Ahmet Deniz ve protokol üyeleri katıldı. Törenin ardından şehit Doğan'ın cenazesi, fırtına nedeniyle uçak kalkmadığı için karayolu ile Diyarbakır'a uğurlandı.

Aslen Kayserili olan evli ve bir çocuk babası şehit Uzman Çavuş Bülent Doğan, ailesinin yaşadığı Adana'da toprağa verilecek.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Çatışmayla ilgili Batman Valiliği, yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Batman İl Jandarma Komutanlığınca bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla 23 Mart 2018 Cuma günü ilimiz Hasankeyf ilçesi Kelekçi köyü kırsalında yürütülen operasyon sırasında, BTÖ mensuplarının saldırısı sonucu Kahraman Uzm. J. VI. Kad. Çavuşumuz Bülent Doğan şehit olmuştur. Saldırıyı gerçekleştiren BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

İlgili Haberler