Başkent'te geceyarısı müdahalesi

Başkent'te geceyarısı müdahalesi

Ankara'da, gece yarısından sonra polis göstericilere müdahale etti.

Ankara'da Taksim Gezi Parkı eylemcilerine destek vermek isteyen gruplar Kızılay, Tunalı Hilmi, Kuğulu Park ve Kennedy Caddesi caddesinde dün akşam saatlerinde toplandı. Gruplar, çeşitli slogan ve dövizlerle Taksim de yaşanan Gezi Parkı olaylarına karşı tepkilerini ortaya koyarak gecenin geç saatlerine kadar gösterilerini sürdürdü. 

Bu arada diğer bölgedeki gruplar dağılmaya başlarken bir grupta Kennedy Caddesi'ne geldi. Burada bekleyen çevik kuvvet ekipleri, bu gruba biber gazıyla müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. 

VATANDAŞLARDAN POLİS VE GÖSTERİCİLERE SAKİNLİK RİCASI 

Grup, çöp bidonlarıyla cadde ve ara sokakları kapatarak ateşler yaktı. Polisin müdahalesi sürerken, göstericiler arasından gelen bazı vatandaşlar polis yetkililerine, müdahale etmedikleri sürece karşıdaki genç grubun bir süre o bölgede kaldıktan sonra dağılacaklarını, demokratik tepkilerini ortaya koymaları konusunda duyarlı olmaları konusunda istekte bulundular. Vatandaşlar, grubun olduğu bölgeye de giderek göstericilerle olayları büyütmemeleri konusunda görüşerek tekrar polislerin yanına döndü. 

Bu arada polisler ise kendilerine sapanlarla misket atıldığını, günlerdir artık dayanacak güçlerinin kalmadığını, göstericilerin polisin sakin tavrından hoşlanmadıklarını söylediler.

Polis daha sonra ara sokaklara dağılarak buradaki küçük grupları da dağıtarak geceyi sonlandırdı.