Başbakandan 100 Bin Liralık “twitter” Davası

Başbakandan 100 Bin Liralık “twitter” Davası

Başbakan Erdoğan, Gazi Parkı eylemleriyle ilgili Twitter'da paylaştıklarıyla “kendisine hakaret ettiği” iddiasıyla CHP Tunceli Milletvekili  Hüseyin Aygün'e 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili sosyal medyayı hedef almıştı. Başbakan sosyal medyayı “baş belası” olarak nitelemiş, daha sonra ise bir kaç kentte “twitter operasyonları” düzenlenmiş gözaltılar olmuştu.

“FAŞİST DİKTATÖR BANA DAVA AÇMIŞ”

CHP'li Hüseyin Aygün'ün davaya tepkisi aynı sertlikte oldu. Facebook hesabından şunları yazdı:
“Faşist diktatör Tayyip şahsıma bir dava daha açmış. Bu defa 100 bin TL istiyor. Böylece bugünün rakamlarıyla sadece benden istediği tutar 150 bin TL'ye ulaştı. Adamda ne para iştahı varmış. Tazminat davası peşinde koşmaktan hiç yorulmuyor. Böyle para hırsıyla dolu adamlara Anadolu'da 'Gözünü toprak doyursun' derler.”

Başbakanın avukatları, dilekçede Aygün'ün daha önce, Başbakan Erdoğan'ı kast ederek "Türkiye'de en büyük terörist sensin" dediği hatırlatarak, “davalının, protesto yapılan dönemleri özellikle seçtiği, CHP'nin yapamadığı muhalefet yerine, 'twitt atıp, provakatif açıklamalar yaparak' Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddia edildi.

Dilekçede “Hüseyin Aygün'ün, bir milletvekili olarak taşıdığı sorumluluğa ve statüye uygun davranmadığı, günlerdir yapılan tahrikler, provakasyonlar ve kışkırtmalar sonucu galeyana gelmiş kalabalıktaki kendini bilmez bazı kişilerin söylediği sözleri sosyal medyaya taşıdığı kaydedilen dilekçede, söz konusu paylaşımlarla Aygün'ün, Erdoğan'a küfür ettiği” de ileri sürülüyor.