Başbakan Yine Esti Gürledi

Başbakan Yine Esti Gürledi

Başbakan Cami de alkol iddiasına devam etti ve ekledi: "Taksimde bir avuç vandal... Bizi Farklı yöntemlere sevk etmesinler... Medyaya karşı şerbetliyiz... 53 Sünni vatandaşımız şehit edildi"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Gezi Parkı'nın boşaltılması çağrısını yineleyen Erdoğan, "orada yaşananların rezalet. Heyete bu konuda bir kararlılık beklediğimizi söyledik, bizi farklı yöntemlere sevk etmesinler dedik. Temenni ederim ki bugün artık bu iş biter" diye konuştu.
 
“MEDYAYA KARŞI ŞERBETLİYİZ”

Erdoğan'ın sert açıklamalarından medya da nasibini aldı. Şunları söyledi: "Ulusal medyaya şunu açık açık söylüyorum. Biz bu medyaya karşı şerbetliyiz. Bizim siyasi tarihimiz, böyle bir medyaya, bu anlayışa karşı mücadeleyle geçmiştir. Biz ömrümüzü böyle geçirdik. Bizi buradan vurmak isteyenler, geçmişte defalarca karavana attılar. Bugün de sadece karavana atarlar"dedi.

GEZİ PARKINDAKİ VANDALLIK VE NEFRET GİZLENİYOR
 
"Taksim'de Gezi Parkı bahanesiyle büyük bir açıkhava tiyatro sahnesi kuruldu” iddiasında bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

“Tiyatronun, sahnenin önünde gerçekten samimi gençlerimiz var. Yanlış bilgilendirme olabilir, dezonformasyon olabilir ancak ön tarafta samimi insanlar olduğunu biliyoruz.

O insanlarla birlikte art niyetli, olayları provoke etmek için hazırlıklı kişilerin olduğunu da biliyoruz. Bunlar illegal örgütlerle, terör örgütleriyle iç içedir.

İki haftayı aşkın süredir dünyaya sürekli olarak sadece bu büyük tiyatronun sahnesi gösteriliyor. Bu düğmeye nereden basıldı. Gezi Parkı bu işin sadece kullanılın bir enstrümanıdır. Düğmeye basış dışarıdan.

Bu tiyatro sahnesinin sergilediği şiddet, vandallık, nefret gizlenmeye çalışılıyor.

Bazı siyasetçiler, medya kuruluşları, sivil örgütler, bazı ulusal ve uluslararası medya kuruluşları sürekli tiyatronun ön tarafını izlediler, izliyorlar.

Halbuki perdenin önü başka arkası başka. Ön tarafta ağaç var samimi gençler var. Arka tarafta ise illegal örgütler, yakma, yıkma var.

Ama dikkat edin perdenin arka tarafından konuşan yok. Niye konuşmuyorsunuz? AKM'ye asılan paçavraları konuşsanıza. Niye konuşmuyorsunuz, orada susuyorsunuz? Gazi Mustafa Kemal'in ve Türk bayrağının bir araya gelemeyeceği paçavralarla bunları bir araya getirenlere niye tavır almıyorsunuz.

Perdenin arkasında kurulan tuzaktan bahseden yok. Sokaklara öfke, nefret pompalanırken birileri canbaza bak diyerek tiyatro sahnesinin önünü gösteriyor.

Ulusal medyaya şunu açık açık söylüyorum. Biz bu medyaya karşı şerbetliyiz. Bizim siyasi tarihimiz böyle bir medyayla mücadele ile geçmiştir.


CAMİDE ALKOL İDDİASINA YİNELEDİ

Bu aynı zamanda azınlığın çoğunluğa tahakkümü anlamına gelir ki, biz buna müsaade etmeyiz. Camilere ayakkabıyla girmesinden, orada alkol kullanmasından, başörtülü kızlara saldırı yapılmasından kimse söz etmiyor. Sanatçılarımıza baskı uyguluyorlar, sen niye gelmiyorsun? Bu tür şeyler yaşanıyor. Sabah akşam polis şiddeti kullanılıyor. Sabah akşam işte başbakan çok sert. Başbakan böyle olmasaydı gerilimler olmasaydı. Ama bakın işte filanca filanca çok kibar, ama başbakanımız çok gerilimden yana. Şimdi burada da kendilerine göre kurnazlık yapıp, bizi birbirimize düşürme gibi bir gayretin içine düşüyorlar. İşte bu tuzağı bu örgüt bu teşkilat bozacak.


TAKSİM'DE BİR AVUÇ VANDAL

Taksim'de bir avuş vandalı Türkiye gibi sunanlara karşı Türkiye orada değil burada demek için meydanlara çıkıyoruz.

Buradan Gezi Parkı'nda çevre için duran samimi olanlara sesleniyorum. Orada neden durduklarını da anlamıyorum. Orada başlamış bir çalışmamı var. Diyorum ki gençler artık burada durduğunuz kadar durdunuz mesajınızı verdiniz. Gezi Parkı ile ilgili mesaj alındı ve değerlendirme yapıldı.

Şu anda bir yargı kararı var. Bunu bekleyeceğiz, takip edeceğiz. Bölge İdaresi, Danıştay takip edeceğiz. Nihai karar olumluysa tekrar masaya yatırır halk oylaması yaparız. İBB halk oylaması yapar. Aşırı sendikacılardan biri çıktı bu sadece mimari değil sosyolojik dedi. Siyasetçinin işi sosyolojidir, psikolojidir bunu yapmasak buralara gelemezdik.

Burası Kışla olmayacak, şehir müzesi olacak. Yasalar el verirse bu olacak. AKM ile ilgili deprem konusunda tehlikesi var, buraya Türkiye'de bir numaralı opera binası yapalım. Taksim'e bu yakışır. Trafik tamamen alta alınıyor. 


53 SÜNNİ VATANDAŞIMIZ ŞEHİT EDİLDİ

Vatandaşları Alevi-Sünni şeklinde ayıran Erdoğan, "Tarihi anları yaşadığımız bir süreçte, Türkiye'nin adeta şaha kalktığı, Türkiye'nin zincirlerini kırdığı, prangalarını parçaladığı bir anda önce Reyhanlı saldırısı gerçekleşti. Ardından da malum Taksim olayları meydana geldi. Reyhanlı olayları, sıradan bir olay değildir. Reyhanlı'da, dikkat edilirse 53 sünni vatandaşımız şehit edildi. 

Peki bu tezgahın arkasında kimler var, kimler bulunuyor. Durup dururken olmadı. İşte en son yakalanan, bu işin adeta bir numarası durumunda olan kişi ortaya çıktı, yakalandı. Bu kişi malum. Beşşar Esed'le adeta kol kola iç içe olan ve ne yazık ki bu ülkede ana muhalefetin genel başkanının adamlarının getirilip götürülmesinde rol oynayan kişi gibi, bu da onun bir başka versiyonu" dedi.