BAŞBAKAN YARDIMCISI: BUNLAR YOLSUZLUK DEĞİL !!

BAŞBAKAN YARDIMCISI: BUNLAR YOLSUZLUK DEĞİL !!

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, yolsuzluk iddialarının kamu malına yönelik değil, sahıs menfaatine yönelik olduğunu, partisinin kamu malından yolsuzluk yapılmasına şiddetle karşı çıktığını söyledi..

 

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gündemdeki yolsuzluk iddialarının kamu malına değil, şahıs menfaatine yönelik olduğunu savunarak, "Kamu malına yönelik yolsuzluk iddiaları değildir. Bunlar bir şahsın menfaat elde etmeye yönelik bir takım iddialardır" dedi. İşler'in bu açıklaması şahıs menfatine yönelik yolsuzluk, yolsuzluk olmuyor mu sorusunu akıllara getirdi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, hafta sonu ziyaretleri kapsamında Ankara’nın Çubuk ilçesine geldi. İşler burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YOLSUZLUK KAMU MALINA DEĞİL ŞAHIS MENFAATİNE

Muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümete yaptığı eleştirilere karşılık vermek istemediklerini ifade eden İşler, 17 Aralık operasyonundan sonra partimizi yolsuzlukla, rüşvetle suçluyor. Biz bunlara gülüp geçiyoruz. Biz AK parti olarak 11 yılda yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadele ettik. 11 yıldır yaptığımız yatırımlar ortada. Eğer kamu malından yolsuzluk yapılmış olsaydı, bu hizmetler nasıl yapılacaktı.” diye konuştu.

İddia edilen yolsuzluk olaylarının kamu malına değil, şahıs menfaatine olduğunu söyleyen İşler konuşmasına şöyle devam etti:

“Kamu malına yönelik yolsuzluk iddiaları değildir. Bunlar bir şahsın menfaat elde etmeye yönelik bir takım iddialardır. Henüz iddia aşamasındadır. Bunlar ispatlanmış değildir. Mahkeme süreci, devam etmektedir. Mahkeme sonuçlanana kadar, herkes masumdur. Bu iddia edilen hususlar, eğer ispatlanırsa o zaman bu ispatlanan hususlarda, kamu malından yapılan yolsuzluklar olmayacaktır. Biz kamu malından yolsuzluk yapılmasına şiddetli ve kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Bundan sonra da bunu devam ettireceğiz.”

CİHAN

Kaynak:Haber Kaynağı