BAŞBAKAN SOKAK OLAYLARIYLA DÜŞER

BAŞBAKAN SOKAK OLAYLARIYLA DÜŞER

Çarpıcı açıklamalar: "Başbakan İnşallah oy alamayıp gider yoksa sokak onu düşürecek...!"

Konda Araştırma şirketinin kurucusu Tarhan Erdem olay yaratan yazısıyla ilgili Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtlarken Başbakan Erdoğan’a yönelik çok sert ifadeler kullandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın AKP’nin yerel seçimlerde aldığı yüzde 45 oyla Çankaya’ya çıkmak istediğini belirterek, “Bunu isteyebilir ancak Erdoğan’ın yapmak istediği şeyler Anayasa’ya aykırı. Erdoğan Çankaya’da üç görevi kendinde toplamak istiyor” dedi.

CNN Türk’te Cüneyt Özdemir’in 5N1K programına katılan Erdem, Erdoğan’ın Çankaya’ya çıktıktan sonra, AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı da yürütmek istediğini ve bunu fiilen yapacağını ileri sürdü. Bu durumun Anayasa’da çerçevesi çizilmiş olan rejimin işleyişi açısından tehlikeleri beraberinde getireceğini ifade eden Erdem, halkın Anayasa’ya aykırı böyle bir durumu kabullenmeyeceğini ve ilk seçimde de tepkisini vereceğini söyledi.

‘BEDELİNİ AĞIR ÖDER’

Bu durumun ülke için olduğu kadar Başbakan Tayyip Erdoğan için de tehlike olduğunu dile getiren Erdem, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı bile olmaması gerektiğini söylerken şöyle konuştu:

“Erdoğan’ın amacı Cumhurbaşkanı olup, Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığını da bir arada götürmek. Ama bu anayasal yetkilerin gaspıdır. Millet böyle bir anayasa ihlalini cezasız bırakmaz. Başbakan Erdoğan en geç bir iki sene içinde bunun bedelini çok ağır öder. İnşallah oyla gider. Bu da iyi bir şeydir. Oy alamaması ve düşmesi. Yoksa sokak olaylarıyla düşer.”

“DEVLET MEKANİZMASINI DEĞİŞTİRMEK LAZIM”

“Darbe girişimine karşı yaptığı işlerin tümünü doğru buluyorum. Fakat burada kurulu bir devlet düzeninden bahsediyoruz. Bu düzenin değişmesi gereken yerleri vardır, değişmesi gerekir. Pek çok kuralı yenilemek lazım. Personel sistemini ve devlet mekanizmasını değiştirmek lazım. Bunları unuttu Başbakan’ımız. ‘Cumhurbaşkanı olacağım’ diyor. Bununla iktidarını muhafaza edeceğini sanıyor, bununla iktidar muhafaza edilmez. Ben şimdi söyleyeceğim, başka şeyler anlatılacak. Bu manada söylemiyorum. Ama bir felakete gidiyor Türkiye. Ben bu yaşta bunu söylüyorum, neden gençler söylemiyor bilmiyorum. Gençlerin de söylememesini maruz görüyorum. Ama bildiğim inandığım bir şeyi söylememezlik edebilir miyim?”

BİLİP DE SÖYLEMEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?”

Özdemir’in “Bilip de söylemediğiniz bir şey var mı?”sorusuna”Evet var” diye yanıt veren Erdem, “Söyler misiniz?”sorusuna ise “Söyleyemem” diye cevap verdi.

 
 

Kaynak:Haber Kaynağı