Barzani'ye yakın sitede KESK'e büyük suçlama!

Barzani'ye yakın sitede KESK'e büyük suçlama!

Barzani'nin yarı resmi sitesi nasname.com'dan KESK ve İHD'ye Kürt Ulusal Kongresi'ne katılmaları konusunda ilginç değerlendirmeler yapıldı.

KESK VE İHD "KÜRT ULUSAL KONGRESİNE " KATILACAK MI?

Barzani yanlısı yarı resmi bir internet sitesinde yayınlanan “haber yorum”da KESK ve İHD, Kuzey Irak’ta yapılacağı açıklanan “KCK, PYD, PJAK, KDP, IKYB ve Goran gibi Ortadoğu'daki Kürt parti ve oluşumların temsilcilerinin bir araya gelmesi ile oluşturulan” ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Zaten kongre Türkiye dışında, o da beni çok ilgilendirmiyor.” dediği “Kürt Ulusal Kongresi”ne katılacakları bildirildi.
 
Sözkonusu haber/yorumda, “Kuzey'den katılan KESK, İHD gibi kurumlar zaten Kürd kurumları olmamakla Kongrenin özüne uygun değillerdir ve Kongreyi ulusal olma niteliğinden uzaklaştırmaktadır. TC’nin yasal kurumları oldukları gerçeğini yok saysak bile, bu kurumların tamamen PKK politikalarını temsil ettikleri, dolayısıyla da bağımsız 'STK'lar olmadıkları biliniyor. Sırf delege sayısını arttırmaya yönelik olarak Kongre’de yer aldıklarına kuşku yoktur…” diye yazıyor.

AMAÇ DELEGE SAYISINI ARTIRMAK MI ?
 
Haberde, Türkiye'nin yasal kamu kuruluşlarına yapılan küçültücü, incitici, “Bu kurumların tamamen PKK politikalarını temsil ettikleri...” gibi açık suçlamanın yanında daha da vahimi, “Sırf delege sayısını arttırmaya yönelik olarak Kongre’de yer aldıklarına kuşku yoktur...” gibi ağır ithamda bulunulduğu görülmektedir. Barzani yanlısı yarı resmi sitedeki yazıda, Diyarbakır'da yapılan “Ulusal Kongre”de PKK'nin bu yöntemle çoğunluk sağladığı dile getiriliyor.  

KESK'İN AKİL ADAM BAŞKANI ETKİSİ Mİ?
 
Abdullah Öcalan'ın işaretiyle toplanan ve arkasında apaçık “Birleşik Kürdistan” milliyetçi fikrinin yattığı “Kürt Ulusal Kongresi”nde Türkiye'nin demokratik kitle örgütlerinin olması soru işaretleri doğurdu.

KESK'in başkanının “Akil Adam” olmasının KESK içinde büyük tartışmalara neden olduğu ve bağlı sendikaların büyük üye kaybı yaşadığı, KESK'in en son eylemlerini Kadıköy ve Kızılay'da 20 -100 kişiyle yaptığı biliniyor.
 
İlgili sendika ve dernekten bu haberi yalanlayan bir açıklama daha yapılmadı.