Barış Atay: TOMA’yla halkı ezenlere yeter dedik

Barış Atay: TOMA’yla halkı ezenlere yeter dedik

Barış Atay, “Bu bir Barış Atay meselesi değildir. İnsanların sorgusuz sualsiz tutuklandıkları günleri her zaman gördük. Bundan sonra görmemek için daha büyük savaş verecektir bu insanlar” dedi.

 

Barış Atay: Bu bir Barış Atay meselesi değildir


Ankara’da ‘Redhack’ ve ‘Anonymous’ soruşturması kapsamında, dört gün gözaltında tutulduktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılan Barış Atay, yaptığı basın açıklamasında “Bu bir Barış Atay meselesi değildir. İnsanların sorgusuz sualsiz tutuklandıkları günleri her zaman gördük. Bundan sonra görmemek için daha büyük savaş verecektir bu insanlar” dedi.
 
 
Sanat Meclisi tarafından Yeşilçam Sineması'nda Oyuncu Barış Atay'ın "RedHack" soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. 
 
 
"İŞTE BUNLARDAN BİR ÖRNEK DE BARIŞ ATAY"
 
"#direnenlerinsesihepaynıdır, Sanat Meclisi" yazılı pankartın arkasında grup adına yapılan açıklamayı sanatçı Erdal Bayrakoğlu okudu. Bayrakoğlu, hükümetin her türlü muhalefeti bastırmaya çalıştığını ve Gezi olaylarından sonra her kesimden intikam almaya başladığı söyleyerek, "Bu kesimler arasında halktan yana tavır alan, halkın bütün ülkeyi saran direnişine kayıtsız kalmayan aydın ve sanatçılar da vardı. Yeri geldi tek tek, yalnızlaştırarak, kendi basınına linç ettirerek, hedef göstererek, yeri geldi gruplar halinde, yeri geldi terör adı altında, yeri geldi narkotik adı altında, yeri geldi bilişim adı altında gözaltına aldı. İşte bunlardan bir örnek de Barış Atay. Direnişin başından bu yana halkla birlikte hareket etti diye, buna kayıtsız, duyarsız kalmadı diye, komik gerekçelerle gözaltına alındı" dedi.

 
 

 
 
Toplantıya Yalan Dünya dizisindeki 'Açılay' karakteri ile hafızalara kazınan Nihal Yalçın da katıldı.
Kaynak : haberartiturk / eyra