BANKALAR KAPANACAK YERİNE BAKIN NE GELECEK

BANKALAR KAPANACAK YERİNE BAKIN NE GELECEK

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Barselona'da düzenlenen Dünya GSM Birliği (GSMA) Mobil Dünya Kongresi'ni ilk gününde değerlendirdi....

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Barselona'da düzenlenen Dünya GSM Birliği (GSMA) Mobil Dünya Kongresi'ni ilk gününde değerlendirdi. Kongrenin bu yıl ki "Bir sonraki teknolojiyi yaratmak" temasının şirketin çalışmaları ve vizyonu ile paralelliğinin altını çizen Öğüt, geleceğin mobil trendi olarak mobil ödeme sistemleri ve makineler arası iletişim (M2M) teknolojisinin öne çıkacağını belirtti.

"ÖDEMELER DİJİTALLEŞECEK"

 


Mobil ödeme işlem hacminin 2017'de 1 trilyon dolar düzeyinde olması beklendiğini belirten Öğüt, "Buradan hareketle, dijital dönüşümün en önemli aşamalarından birinin günlük hayatımızın içinde sıklıkla yer alan ödeme sistemlerinin dijitalleşmesi olduğunu görüyoruz. Vodafone Türkiye olarak, dijital ödeme dönüşümüne odaklanarak bu sistemi baştan aşağı yenileyecek tüketici alışkanlıklarının geliştirirken sektörleri de değiştirecek 4 aşamalı bir "Mobil Ödeme Programı" geliştirdik. Vodafone Cep Cüzdan'ı baştan sona yenilediğimiz program kapsamında, "ödeme sistemlerine sosyal ağların entegrasyonu", "QR kod ile temassız ödeme sistemi", "banka bağımsız ödeme modeli" ve "Multinet ile yapılan anlaşmayla Türkiye çapında 20 bin restoranda mobil ödeme imkânı" sunuyoruz. Yeni programımızın mobil ödeme sistemlerine yeni bir soluk getirecek ve alışveriş kültürünü değiştirerek başta perakende olmak üzere pek çok sektörde domino etkisi yaratacağına inanıyoruz" dedi.

BAŞ DÖNDÜRÜCÜ GELİŞME


Gelecekte internetin sadece akıllı cihazlar ve bilgisayarlardan ibaret olmayarak hayatın her alanına dokunur hale geleceğini ifade eden Öğüt, "Gelecekte M2M (Makineler arası iletişim) teknolojisiyle aklınıza gelen her şey birbirine bağlı olacak. GSMA araştırmasına göre 2013'te 195 milyon olan M2M bağlantısı bu yıl 250 milyona çıkacak" şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı