BANKA ÖNÜNDE GENEL MÜDÜR PROTESTOSU

BANKA ÖNÜNDE GENEL MÜDÜR PROTESTOSU

Ziraat Bankası Genel Müdürü'ü Hüseyin Aydın'ı yalan söylemekle suçlayan tüketiciler banka önünde oturma eylemi yaptılar

BURSA’da Ziraat Bankası Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın TBMM’de yaptığı "Hakem heyeti kararına gerek olmadan dosya masrafını ödüyoruz" açıklamasına rağmen dosya ve komisyon masraflarını alamadıklarını öne süren tüketiciler Ziraat Bankası şubesi önünde oturma eylemi yaptı.

GENEL MÜDÜR YALAN MI SÖYLEDİ?

Heykel’deki Ziraat Bankası şubesi önünde bir grup tüketici ile birlikte oturma eylemi yapan Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın geçen aylarda yaptığı, "Komisyonlarla ilgili duruşumuz çok net. Yani bürokrasiden alamadığımız parayı vatandaştan almayacağız. Çalışanlarımıza ve şube yetkililerimizin komisyon limitini artırma yetkileri olmayacak, indirme yetkileri olacak. Hemen hemen aldığımız komisyonların tamamını geri veriyoruz. Hatta şöyle bir karar aldık, artık mahkemeye gitmesine gerek yok. Talep etsin. 'Zaten kaybediyoruz, bürokrasiyi de kaldıralım aradan, bunu ödeyelim' dedik. Bunu talep edilince bir daha mahkeme kararı olmaksızın geri veriyoruz" sözlerini hatırlattı. Yılmaz, topluma umut veren genel müdürün bu açıklamasına rağmen tüketicilerin haklarını alamadıklarını söyledi.

ÖDÜYOR MUSUNUZ ÖDEMİYOR MUSUNUZ?

Tüketicilerin Ziraat Bankası’na başvurarak dosya ve komisyon masraflarının iadesini istediklerini ifade eden Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, şöyle dedi:

"Bugüne kadar tüketici tatmin edici bir yanıt alamadı. Biz Sayın Aydın’a sormak istiyoruz. Tüketicinin dosya ve komisyon masrafını ödüyor musunuz, ödemiyor musunuz? Ödeyecekseniz hangi zaman diliminde ödeyeceksiniz? Tüketici sizden şu yanıtı bekliyor, dosya ve komisyon masraflarını 30 günde, 60 yada 90 günde ödenmesi konusunda bir yanıt beklemektedir. Eğer burada planlanan şey tüketicinin mücadele azmini kırmak değilse bir an önce Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın’ın sözünün arkasında durması ve diğer bankalara da örnek teşkil etmesini istiyoruz. Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil."

"ÇÖZÜME BAĞLANAN DOSYA SAYISI 2 MİLYON 200 BİNİN ÜZERİNDE"

Bankaların, konut ve tüketici kredisi üzerinden tüketicilerden tahsil ettikleri dosya ve komisyon masraflarının geri alınması için Tüketici hakem Heyetlerinde yüzbinlerce dosya biriktiğine dikkat çeken Yılmaz, “2014 yılında Türkiye genelinde tüketici hakem heyetlerinde çözüme bağlanan dosya sayısı 2 milyon 200 binin üzerindedir.

BDDK BİLEREK ÇÖZMÜYOR

Bu şikayetlerin 1 milyon 972 bin 901 tanesi bankalarla ilgilidir. Aslında BDDK bu sorunu belli yasal düzeyde çözüme kavuşturabilirdi. Ancak bu güne kadar bu sorun hala çözülemedi. Bu sorun bireysel bir sorun olmaktan çıkarak toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Bunun bir an önce çözülmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Kamuoyunun aydınlatılmasını isteyen Yılmaz, isteklerinin yerine getirilmemesi halinde tüketiciler olarak banka önlerindeki oturma eylemlerini sürdüreceklerini ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı