BANKA KREDİ MASRAFI MESAJI ALANLARA UYARI

BANKA KREDİ MASRAFI MESAJI ALANLARA UYARI

SAMSUN Barosu Başkanı Avukat Kerami Gürbüz düzenlediği basın toplantısında, halkı 'Banka kredi dosya masrafları', 'elektrik kayıp kaçak bedeli' gibi alacaklarının geri alınması konusunda yardımda bulunacaklarını öne sürerek mağdur duruma...

SAMSUN Barosu Başkanı Avukat Kerami Gürbüz düzenlediği basın toplantısında, halkı 'Banka kredi dosya masrafları', 'elektrik kayıp kaçak bedeli' gibi alacaklarının geri alınması konusunda yardımda bulunacaklarını öne sürerek mağdur duruma düşüren fırsatçı ve istismarcılardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.

DOLANDIRICI ŞEBEKELERİ 

Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, adliyedeki Baro Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Kerami Gürbüz, kişi ve kuruluşların, çeşitli iletişim aletlerini kullanarak banka kredi dosya masrafları, elektrik kayıp kaçak bedeli ve kredi kartı aidatlarının iadesi gibi konularda halka hukuki yardımda bulunacakları vaadinde bulunduğunu, ikna ettikleri kişilerin önemli bölümünün mağduriyetine yol açtığını söyledi. Gürbüz, "Ayrıca, başta trafik kazaları olmak üzere her türlü ölümlü, yaralamalı kazalardan zarar gören hak sahiplerinin bir kısım fırsatçı ve istismarcı tipler tarafından sigorta şirketlerinden tazminat alacaklarının tahsilinde yardımcı olunacağı vaadiyle vekaletnameleri alınmaktadır" dedi.

PARALARA EL KONULUYOR

Vekaleten sigorta şirketlerinden tahsil edilen paraların büyük bir kısmının fırsatçı ve istismarcı tipler tarafından komisyon adı altında el konulduğunu hak sahiplerine de hak ettiğinin çok altında ödeme yapıldığını hatırlatan Avukat Kerami Gürbüz, şöyle devam etti:

"Yaşanan kaza nedeniyle ya bir yakınını kaybetmiş ya da sakat kalan insanların bir de bu şekilde mağdur edilmeleri, zaten derin ve ağır olan yaraların daha da artmasına, çok daha büyük sarsıntılar geçirmelerine neden olmaktadır. Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de son zamanlarda her türlü iş takibinin yapılabildiği iddia ve vaadinde bulunan büroların sayısında artış olduğu hatta bunların bazılarının sivil toplum örgütü kisvesi altında faalieyet gösterdikleri yönünde şikayetler artmaktadır.

AVUKATLARA MÜRACAT EDİLSİN

Herhangi bir konuda hukuksal bir mağduriyet yaşayan vatandaşımız bu tür işlerini mutlaka işin erbabı olan avukatlar aracılığıyla takip etmelidirler. Samsun Barosu olarak sözünü ettiğimiz istismarcı ve ve fırsatçı tiplere karşı her türlü etkin hukuksal mücadeleyi vereceğiz. Re'sen veya bize yapılan başvurular üzerine vatandaşı mağdur eden ya da avukata ait yetkileri kullanmaya kalkan şahıs ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve bunların takipçisi olacağız."

 

Kaynak:Haber Kaynağı