BANK ASYA ŞUBESİNDE 11 SAAT SÜREN OPERASYON

BANK ASYA ŞUBESİNDE 11 SAAT SÜREN OPERASYON

Manisa'da cemaate yönelik operasyonlar bitmek bilmiyor

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, 

Evraktan ve bilgisayarlardan kopya alındığı öğrenilirken, bankaya giriş ve çıkışlar polis tarafından engellendi.Manisa Emniyet Müdürlüğü tüm Türkiye'de cemaate yönelik operasyonlarda en önde bulunuyor. Yerel kaynaklar yapılan operasyonların İl Emniyet Müdürünün göze girme çabaları ile algı yaratmaya yönelik olduğunu ileri sürüyorlar.

20 KİŞİLİK EKİPLE

Manisa Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) görevlilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişilik ekiple birlikte, bugün saat 10.00 sıralarında Bank Asya'nın Manisa merkezdeki tek şubesine geldi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şube önünde önlem alırken, bankaya giriş ve çıkışlar yasaklandı. Şubeye giren diğer polislerin, banka evraklarının birer nüshaları ile bilgisayarlardan kopya aldığı öğrenildi. 

MANİSA'DA ÇOK SAYIDA CEMAAT OPERASYONU YAPILDI

Manisa Emniyeti bugüne kadar Gülen cemaatine yakın çok sayıda eğitim kurumunda, paralel devlet yapılanmasına yönelik olarak arama yaptı. Bugünkü çalışmada da Bank Asya'nın cemaate parasal destek sağladığı iddialarına yönelik olarak arama yapıldığı öğrenildi.

YAKLAŞIK 11 SAAT SONRA ARAMA BİTTİ

Manisa'da polis ekiplerinin, Bank Asya'nın kent merkezindeki tek şubesinde yaptığı arama, yaklaşık 11 saat sonra 18.40'da sona erdi. Bankadaki evrak ve bilgisayarlardan alınan kopyalar, çuvallar ve hard diskler içinde polis aracıyla yüklenip, emniyete götürüldü.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı