Bakan'dan Gezi doktorlarına tehdit

Bakan'dan Gezi doktorlarına tehdit

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gezi Parkı eylemlerinde direnişçilerin kurduğu revirlerde tedavi yapan ve ilaç yazanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. TTB, Sağlık Bakan, "Van depreminde de mi hukuk dışı bir iş yapıyorduk? Neden o zama

Müezzinoğlu, TBMM’de bir grup gazeteciyle sohbetinde Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve Türkiye’ye yayılan olayları, sağlık açısından değerlendirdi.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre; olaylarda 37 ambulansın tahrip edildiğini öne süren Müezzinoğlu, “Protesto yapılabilir. Eyvallah. Ama yakmak, yıkmak, tahrip etmek doğru değil. 951 hastayı taşıdık ambulanslarla. Tedavilerini yapıyoruz. Sağlık hizmeti isteyenlere sunuyoruz. Sağlık hizmeti sunan ekibi taciz edenler, sövüp, sayanlar oldu” dedi.

“REVİRLER HUKUKİ DEĞİL”

Mehmet Müezzinoğlu, olaylarda yararlananlara sağlık hizmeti vermek üzere sunulan revirlerin hukuki olmadığını belirterek, yasal sürecin başlatılacağını kaydetti. Müezzinoğlu, “Bana göre bu da doğru değil. Türk Tabipleri Birliği’nin açıklamaları var ama bugün Türkiye’de sağlık hizmetleri sunumunda bir boşluk yok ki. Orada farklı bir ideoloji ve hukuksal yapıyı bozan uygulama var. Dolayısıyla onun da hukuki olmadığını söylüyorum. Onlarla ilgili de yasal süreci başlatacağız” dedi.

TTB: VAN DEPREMİNDE DE Mİ HUKUK DIŞI BİR İŞ YAPIYORDUK?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Dr. Bayazıt İlhan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Gezi Parkı direnişlerinde "doktor adı altında tedavi yapan ve ilaç yazanlar" hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklamalarına tepki gösterdi. 

İlhan, "Sağlık Bakanı'na sormak gerekir; Van depreminde de mi hukuk dışı bir iş yapıyorduk? Neden o zaman yasa dışı davranmakla itham etmediniz de şimdi ediyorsunuz?" dedi.

İlhan, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, Müezzinoğlu'nun, polis müdahalesinde yararlananlara sağlık hizmeti vermek üzere sunulan revirlerin hukuki olmadığı ve yasal sürecin başlatılacağı açıklamasının "talihsiz" olduğunu belirtti.

"BU AÇIKLAMALAR BİR HEKİME YAKIŞMIYOR"

Sağlık Bakanlığı'nın bu süreçte sıkıntılı bir yol izlediğini vurgulayan İlhan, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığı'nın, daha önce de gösterilerde yaralananların ayrı bir formda kaydedilmesini istediğini duyurmuştuk. Bakanlık yalanlamıştı; ancak doğru olduğunu kanıtladık. İnsanların sağlığının korunması, polis şiddetinin durması yönünde hiçbir adım atmıyor. Bu tür uygulamalar nedeniyle insanlar hastaneye gitmeye dahi çekiniyor. TTB'nin hekimlerini ve tıp öğrencilerini hukuk dışı davranmakla itham etmesi kabul edilemez. Hekimler tamamen gönüllü olarak kurdukları revirlerde ilkyardım hizmeti vermeye çalışıyor. Mesleğinin gereğini yerine getiriyor, yasa dışı hiçbir şey yok.

Biz Van depreminde de gönüllü olarak sağlık hizmeti vermiştik. Sağlık Bakanı'na sormak gerekir; Van depreminde de mi hukuk dışı bir iş yapıyorduk? Neden o zaman yasa dışı davranmakla itham etmediniz de şimdi ediyorsunuz? Ortada ciddi bir çelişki var. Bu açıklamalar bir hekime yakışmıyor. Teşekkür etmesi, birlikte çalışmak için yollar araması, polis şiddetini durdurmak için adımlar atması gerekir.

İnsanların hayatını kaybettiği, kafatasının kırıldığı, gözlerinin kör olduğu ortamda bu açıklamalar kabul edilebilir değil. Hekimler insanlıklarının ve mesleklerinin gereğini yapıyor. Onları bundan dolayı suçlamak abestir.”