BAKAN YILDIZ; 201 KAYBIMIZ VAR KRİTİK BİR YÖNE GİDİYORUZ

BAKAN YILDIZ; 201 KAYBIMIZ VAR KRİTİK BİR YÖNE GİDİYORUZ

80 yaralı arasında kurtarma çalışmaları için madene inip dumandan etkilenen kurtarma ekiplerinden de kişilerin bulunduğu belirtildi.

ULUSAL YAS ERDOĞAN'IN KARARINA KALDI

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Yangının devam ettiği maden ocağında hayatını kaybedenlerin sayısının 201 olduğunu ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.
Yıldız 80 yaralıdan 60’ ının maden işçisi 20’ sinin ise gazdan etkilenen kurtarma ekiplerinden olduğunu bildirdi. 4 ağır yaralının hastanedeki tedavilerini sürdüğünü belirten Yıldız, İlk etapta çıkartılan maden işçilerinden hayatını kaybeden 72 işçinin otopsilerinin tamamlandığını bu işlemlerin Balıkesir Valiliğinde oluşturulan heyetle takiplerini yapıldığını söyledi.

460 dan fazla kurtarma ekibiyle çalışıldığını söyleyen Bakan Yıldız, ümitlerin azaldığını ancak son noktaya kadar çalışmaların sürdürüleceğini açıkladı. Bakan Yıldız Ulusal yas ilan edilmesi ile ilgili de Başbakan Erdoğan’ a konuyu sunacağız kendisi irdeleyecektir “ dedi

201 ÖLÜ 80 YARALI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 05.00'da bir açıklama yaptı. Bakan Yıldız yaptığı 4'üncü açıklamada, ölü sayısını 201, yaralı sayısını da 80 olarak açıkladı.
80 yaralı arasında kurtarma çalışmaları için madene inip dumandan etkilenen kurtarma ekiplerinden de kişilerin bulunduğu belirtildi. Bakan Yıldız, "Bizim endişemizi daha da artıracak bir durumdur bu. Daha da zorlanacağımız bir durum olabiilir. Daha kritik bir döneme giriyoruz, daha kritik bir noktaya gidiyoruz. Çalışmalara ara verilmedi, ancak zaman ilerledikçe daha da hızlı bir şekilde olumsuzluğa gidiyor. Endişemiz ondan. Şu anda 430 kişi kurtarma çalışmasında bulunuyor. İhmal varsa hiçbir yerde kayıtsız kalmadığımız gibi buna da kayıtsız kalmayız ama bu bu gecenin gündemi bu değil. Bu sabahın gündemi değil. Tek bir şeye fokuslandık, o arkadaşlarımız sağ olarak kurtarılması. İdari ve adli ne varsa zaten o yapılır. İşçiler çevre ilçelerden, özellikle Savaştepe'nin de bulunduğu yerlerden. Sayı endişe edeceğimiz bir noktaya doğru gidiyor. Şu andaki sayımız da çok fazla. Cenaze işlemlerinin de yapılması gerekiyor. Görev dağılımı yaptık. Yüreğimizde büyük bir acı dolarak bunları yapıyoruz. Herkesin bulunduğu ilçede köyde toprağa verilmesi daha doğru görünüyor" dedi.

 

BAKAN YILDIZ'IN GECE YARISI YAPTIĞI AÇIKLAMADA ÖLÜ SAYISI 151'Dİ

ilgili-haber-kopru-fontu-053.jpg

BAKAN YILDIZ'IN SABAH 05 DE YAPTIĞI AÇIKLAMA

Kurtarma için gelenlerden de ölenler mi var?

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı