Bakan Çocuklarına Tutuklama Talebi

Bakan Çocuklarına Tutuklama Talebi

Savcı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan ve Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ile Reza Zarrab'ı tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti.

İki bakan oğluna tutuklama talebi

17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan 14 şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken 7 kişi de savcılıktan serbest kaldı.

Tutuklanması istenen şüpheliler arasında Barış Güler, Kaan Çağlayan, Reza Zarrab, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan da var.

Söz konusu soruşturma dosyasında 21 şüpheli bulunuyordu. 

SAVCILAR OY BİRLİĞİYLE TUTUKLAMA İSTEDİ

Ali Ağaoğlu soruşturmasını Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yüzgeç, Fatih Belediyesi ve Reza Zarrab’ın başında olduğu rüşvet ve kara para aklama iddiasıyla ilgili soruşturmayı ise Celal Kara yürütüyordu.

İş yoğunluğu nedeniyle bu iki savcıya yardımcı olması için görevlendirilen Cumhuriyet savcıları Mustafa Erol ve Ekrem Aydıner, 3 soruşturmaya iki savcıyla birlikte müdahil oldu.

Başsavcı Turan Çolakkadı soruşturmayla ilgili gönderdiği yazıda, hukuki muhalefet halinde iki savcının oyunun yeterli olacağını bildirmişti. Bu talimatın soruşturmanın önüne geçtiği iddia edilmiş ve tartışmalar yaşanmıştı. Savcılık sorgularından sonra iki bakanın oğlu ve Reza Zarrab tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilirken, kararda 3 savcının oy birliği vardı.

kaynak: Hürriyet

Kaynak:Haber Kaynağı