Aziz Yıldırım Şike Yapar Ama  Fatih Terim Yapmaz Mı?

Aziz Yıldırım Şike Yapar Ama Fatih Terim Yapmaz Mı?

Yargıtay'ın Sözde Şike Davasını Onamasıyla beraber Sosyal Medya'da bugün Fenerbahçeli taraftarlar arasında seslendirilmeye başlanan bir konu Galatasaray'ın başını epeyce ağrıtacağa benzer.. Fenerbahçeliler Galatasaray'ın sıklıkla yaptığı transfer çalışmas


''Galatasaray Orduspor Culio Transfer Şikesi İddiasını  incelerken Emenike'nin sözde Transfer Şikesi kararını emsal olarak ele alacağız..Galatasaray ya da Fatih Terim isteyerek ya da istemeden şike yaptı demiyoruz; aksine amacımız olaylar kötü niyetli Mahkemelerde ele alındığında ''Dürüstlük Timsali Yüce Adam Ulu Fatih Terim'in''  bile rahatça şike yapmaktan hüküm giyebileceğini kanıtlamaktır.. Aşağıdaki tapelerde ki konuşmalar gerçektir.. Yorumlar Sözde Şike Mahkemesi tarafından dosya genelinde yapılan ''niyet okumalı'' yorum sistematiğinin bir uyarlamasıdır..

Emenike Transfer Şikesi Gerekçeli Kararından:





UYARLAMA İDDİANAME:

31.03.2012 GÜNÜ OYNANAN GALATASARAY-ORDUSPOR  FUTBOL MÜSABAKASINDA ŞİKE YAPILMASI

11.02.2012 Tarihli Fatih Terim Tapesi No:( 0606 ) 

''FT:  Arda'nın gideceğini bilseydim Culio'yu göndermezdim, bunda çok samimiydim.. Geçen günde geldi, onu görmekten de çok mutlu oluyorum, çok pozitif bir çocuk ama takımımızda olmalıdır, Olacaktır..''

Tape çözümünden de anlaşıldığı üzere Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim açıkça Orduspor takımının sözleşmeli futbolcusu Emmanuel Culio'nun sene sonunda Galatasaray'a transfer edileceğini bildirmiştir.. Galatasaray'ın Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı içerisinde olduğu ve sezon sonunda GSaray'ın yarım puanlık farkla şampiyon olduğu düşünüldüğünde her puanın önemi büyüktür ve GSaray'ın 1,5 ay sonra Orduspor ile Ordu'da oynayacağı önemli bir maçı vardır ve Culio Orduspor'un en önemli oyuncusudur..
Galatasaray Teknik Direktörü olan sanık açıkça Culio ile maçtan önce görüştüğünü kabul etmiş  ve oyuncuya gelecek sene Galatasaray'da oynaması için teklifte bulunmuştur..Şifreli bir şekilde ''Pozitif'' diyerek futbolcunun bu  teklife sıcak baktığını ve  ''Olacaktır'' diye belirttiğine göre de maçtan önce yapılan  bu teklifin futbolcu tarafından da kabul edildiğini ikrar etmiştir..


25.03.2012 Tarihli Emmanuel Culio Tapesi No: (6006)

''Culio Sezon sonu Galatasaray'a döneceğim, Galatasaray'a karşı oynamak istemezdim..''

Futbolcu gelecek hafta oynanacak Orduspor Galatasaray maçı öncesi Taffarel ve Muslera ile birlikte yedikleri yemek sonucu ayartılmış ve kendisini sezon sonunda Galatasaray'ın futbolcusu olarak görmektedir.. Görüldüğü gibi amaca ulaşılmıştır ve sözleşmeli bir futbolcu transfer vaadiyle ayartılarak  gelecek sene oynayacağı takıma karşı istemeye istemeye oynayacağı, ya da hiç oynamayacağı bir ortam yaratılmıştır..Sanık adeta şifreli sözlerle sezon sonu döneceğini ve oynasa bile gönülsüz oynacağını ve rahat olunması gerektiğini bildirmektedir..

27.03.2012 Tape No: (0660) Ali Dürüst Serhat Ulueren Nedim TürkmenTapesi:

AD: Culio'yu kiralık olarak verdik satın alma opsiyonlu olarak verdik
AD: Şu anda Culio Ordusporda kiralıktır.. oyuncu köle değildir eğer oyuncu Orduspor ile  anlaşmazsa bizimle 2 sene daha mukavelesi vardır, geri döner..
SU: Culio 4 senelik mukavele yaptım diyor?
SU: Samimi olarak soruyorum, Muslera ve Taffarelin bu oyuncu ile görüşmesi doğal, izin göründe görüşebilir; peki bu sizi etik olarak rahatsız eder mi?
AD: Hiç bir zaman rahatsız etmez, eğer bu oyuncu önümüzdeki sene Orduspor ile anlaşmazsa veya Orduspor istemezse Galatasaray'ın oyuncusudur..
SU: Nedim bey siz şu anda Culio ile sözleşme yaptınız mı?
NT: Yaptık şu anda bizim 4 yıllık kontratımız var Culio ile... Ama oyuncu GS ye dönmek istediği için ve bu yanlış açıklamaları yaptığı için bu opsiyonu kullanmıyoruz..
NT: Oyuncu kontratı olmasına rağmen ben Galatasaray'a dönmek istiyorum dedi.. Biz de tavrımızı koyduk oyuncuyla senle çalışmak istemiyoruz dedik..
KÇ: Ali dürüst 2 aylık maaşını ödememek için bunu yaptığınızı söyledi cevabınız nedir
NT: Sağolsun GS bu oyuncuları bize verdi, biz Culio iyi oyuncu diye 4 yıllık sözleşme yaptık, daha sonra        Fatih terim ben bu oyuncuyu görmek istiyorum deyip sezon sonunda da bu oyuncuya seni alacağız  dendiği için oyuncu da geldi ben haziranda olmayacağım dedi bize..
SU: Fatih terime de aynen ne dediniz, hocam haziranda mı görüşelim dediniz?
NT: Bunların doğru olmadığını bizim camiamızın bundan etkilendiğini, oyuncunun da etkilendiğini, bunları şimdi konuşmanın doğru olmadığını haziran ayında konuşmanın daha doğru olduğunu söyledik ve konuyu orda kapadık..
ET: Nedim bey haziran ayında Culio'nun ben Ordusporda oynamıyorum deme hakkı var mı?
NT: Hayır yok çünkü biz o sözleşmeyi 3'lü yaptık; yani biz 1.550M euro verince oyuncu bizim..
ET: O zaman bu sonuç çıkıyor, Galatasaray kulübü oyuncunun kafasını çeliyor; Amrabat konusunda da aynısı oldu..

Galatasaray 2. Başkanı olan Ali Dürüst Culio'nun eğer istemezse Orduspor ile sözleşme imzalamayacağını ve GSaray'a geri döneceğini söyleyerek Futbolcunun rahat olması gerektiğini ve kendisini açıkta bırakmayacaklarının garantisini vermektedir. Ekteki sözleşmeden de anlaşılacağı üzere yapılan sözleşme 3 lü bir sözleşmedir ve Orduspor'un kümede kalması halinde 1.550M Euro ödeyerek bonservisi alma zorunluluğu vardır, bunu 3 tarafta kabul etmiştir.Hatta Culio Orduspor ile 4 yıllık anlaşma imzalamıştır..Fakat futbolcu maçtan önce yapıldığı tesbit edilen transfer teklifi vesilesi ile maça çıkmak istemediğini bildirmesi üzerine kadro dışı kalmıştır. GSaray sözleşmesi  devam eden bir futbolcu ile kulübünün yazılı izni olmadan transfer görüşmesi yapmıştır, ve bu görüşmeden sonra futbolcu maçta oynamak istemediğini bildirmiştir..

27.03.2012 Tape No: (6600) Fatih Terim Serhat Ulueren Nedim Türkmen Tapesi:

FT: Biriniz yargıç biriniz savcı, almışsınız bir yalancı şahit; Koskoca Bir camiadan bahsediyorsunuz..
FT: Ben Culio sezon sonunda bize verilecek sanıyordum dedim..Ben Culioyu ne gördüm, ne konuştum, ayrıca bunlar benim oyuncum.. Ayrıca konuşurumda.. Başka bir şey söyleyim.. Tafarel Brezilyalı değil mi? Alex Brezilyalı değil mi? Beraber yemek yiyebilirler mi? E Culio ile de yiyebilirler..
FT: Nedim Bey işine geldiği gibi konuşuyor..
NT: Gençlerbirliği maçından sonra oyuncu 2 hafta sabredemedi..Ordu camiası tepki verince sözleşmeyi feshettik..
ET: Adam oynamak istemiyorum, keşke oynamasaydım diyor..
FT: Culio ile hiç görüşmedim..
SU: Florya'da görüştüm dediniz daha önce..
FT: Evet Floryada görüştüm;Telefonda görüşmedik demek istedim..
FT: 4 ay sonra biz 7 puan önde olacağız onun mizansenini mi ayarlayacağım..
FT: Geleceği görüyorum ben, bu kadar söylüyorum..

Her ne kadar GSaray Teknik Direktörü Koskoca Bir camiadan bahsediyorsunuz diyerek kendini savunmaktaysa da, bu koskoca camia adına kendilerinin suç işlemeyeceği anlamına gelmemektedir.. Yukarıda ki tapede önce Culio ile hiç görüşmediğini söyleyen, daha sonra Florya'da görüştüğünü itiraf eden Fatih Terim, kaleci antrenörünün ve kalecisinin maçtan önce Culio ile buluşarak yemek yediklerini de reddetmemekte ve normal bulmaktadır.. Brezilyalıların yemek yemesinin normal olduğunu ifade ederken Culio'nun Arjantin'li olduğunu unutmaktadır.. 4 ay önce dediği konuşma 1,5 ay öncedir ve sezon sonu şampiyonluk yarım puanla kazanılmıştır.. Fatih terim Geleceği görüyorum diyerek  üstü kapalı ve şifreli bir şekilde Culio'nun transferinin bittiğinin mesajını vermektedir..

Bu konuşmalardan 3 gün sonra yapılan maç Galatasaray'ın 2-0 galibiyeti ile sona ermiştir.. Culio'nun kontratını fesheden Orduspor TFF ye başvurmuş ve Culio uyarı almıştır.. Sezon sonu Culio Galatasaray'a geri dönmüştür..Culio'nun kendisi için çok önemli bir futbolcu olduğunu ve sezon sonu mutlaka Galatasaray'a geleceğini söyleyen Fatih Terim yabancı kontenjanını bahane ederek futbolcunun Mersin'e kiralanmasına izin vermiştir. Bu da Culio'nun Fatih Terim'in gözünde o kadar da önemli bir futbolcu olmadığının ispatıdır..

Bununla birlikte Fatih Terim ve Culio arasında yaşanan olaylar ile ilgili TFF, '' Etik Kurulu'nun 21.12.2012 tarih, 2012-3 E. ve 2010-6 K. sayılı kararı ile  Juan Emmanuel Culio'nun Etik Kurulu Talimatı'nın 10. maddesinde yazılı olan"fairplay", "sportmenlik" ve "bağlılık" kavramları ile bağdaşmayan bir davranış sergilediği kanısına ulaşmış ve Etik Kurulu Talimatı'nın 22. maddesinin 1. ve 2. fıkraları uyarınca, futbolcuya ölçülü ve orantılı olan UYARMA yaptırımının uygulanmasına oybirliği ile karar vermiştir. Bu da göstermektedir ki Culio'nun yaptığı davranış disiplin yargılamasında bile suçtur ve TFF tarafından uyarma yaptırımı ile cezalandırılmıştır..

Culio Galatasaray'lı yönetici ve idareciler tarafından Orduspor maçı öncesi transfer vaadiyle etkilenmiş ve maçta oynamaması sağlanarak avantaj elde edilmek suretiyle şike yapılmıştır..

ORDUSPOR- GALATASARAY- CULİO 3 LÜ SÖZLEŞMESİ:





ALi DÜRÜST TELEGOL TAPESİ: 



FATİH TERİM TELEGOL TAPESİ:



Allah'tan Galatasaraylılara Fenerbahçeye denk geldiği gibi savcılar denk gelmiyor, yoksa yukarıda ki gibi bir iddianame ve yargılama karşısında ne yapabilirlerdi merak ediyorum..Tekrar yazalım Tapeler Gerçek ve fakat iddialar Sözde Şike Davası Savcısı kafasıyla yazabilmek amacıyla gecenin dördünde yazılmıştır.. Amaç Güzide Kulübümüz 6S yi suçlamak değildir.. Transfer Şikesi kavramına en uygun örnekler bu kulübümüzde mevcuttur, darılmasınlar bu yüzden kendileri kullanılmıştır..''

Kaynak:Haber Kaynağı