AYVALIK'TA FELAKET GÖRÜNTÜLERİ ; OKULLAR TATİL

AYVALIK'TA FELAKET GÖRÜNTÜLERİ ; OKULLAR TATİL

Ayvalık'ın Çamlık Mahallesi'nde fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılardaki kiremitler uçtu. Okullar tatil edildi

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde sağanak yağmur yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi.
Ayvalık'ta dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağmur, bugün de etkisini sürdürdü ve kentte yaşamı olumsuz etkiledi.

FELAKET GÖRÜNTÜLERİ

Akşam saatlerinde hortum ve fırtınanın vurduğu Ayvalık gece saat 03.00 sıralarında da aşırı sağanak yağışa maruz kaldı. Ayvalık'ta etkili olan yağış nedeniyle ilçenin bir çok cadde ve sokağı sular altında kaldı. 

YOĞUN ÇABALAR YETERSİZ KALIYOR

Sel suları en çok E 87 İzmir Çanakkale Karayolunu etkiledi. Sel suları seyir halindeki TIR'ları ve araçları sürükledi. Bölgede birçok iş yeri ve sular altında kaldı. Selin etkilediği bölgede çok sayıda ekip ve iş makinesi biriken suları tahliye için yoğun bir çaba harcıyor.

EVLERİNDE MAHSUR KALDILAR

Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ise AFAD ekipleri tarafından botlar ile kurtarılıyor. Bölgede çok sayıda vatandaşın sel suları nedeniyle mahsur kaldığı öğrenilirken ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Yağıştan kaçmak için yol kenarlarındaki dinlenme tesislerine sığınan vatandaşları araçları ise suların içine adeta gömüldü.

OKULLAR TATİL OLDU

Ayvalık'ta sağanak yağmur ile birlikte etkili olan rüzgar, ağaçları devirdi, çatıları uçurdu. Olumsuz hava şartları yüzünden ilk ve orta dereceli okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Ayvalık'ta geçen pazar gününden itibaren aralıklarla devam eden sağanak yağmur, rüzgarla birleşince ev ve işyerlerinde maddi hasara neden oldu. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılardaki kiremitler uçtu. Ayvalık'ın merkez caddeleri yağmur sularıyla kaplanırken, bazı ara sokaklar göle dönüştü. İlçedeki birçok ağaç devrilirken, altında kalan bazı araçlar da hasar gördü. Ayvalık Belediyesi ekipleri, ilçede yaşamı normale döndürmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

OKULLAR 1 GÜN TATİL

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, olumsuz hava şartları yüzünden ilk ve orta dereceli okulların 1 günlüğüne tatil edildiğini duyurdu.

 

SELE TESLİM

Ayvalık'ın Çamlık Mahallesi'nde fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılardaki kiremitler uçtu. İlçenin ana arteri Atatürk Caddesi, Talatpaşa ve Barbaros Caddesi yağmur sularıyla kaplanırken, ara sokaklar göle dönüştü.

İlçe merkezinde oturanlar evlerine ulaşmakta güçlük çekerken, birçok evi su bastı. Armutçuk Mevkii, Hayrettin Paşa ve Fethiye Mahallesi'nde su baskınları görüldü. 

METREKAREYE 95 KG YAĞIŞ

Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği 15 adreste su tahliye çalışmasına yardımcı olurken Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Ayvalık'ta 2 günlük süren yağış nedeniyle metrekareye 95 kilogram yağış düştü. Çam, selvi ve çınar olmak üzere 10 yaşlı ağacç devrildi.

70537_96468_28112016172925_10.jpg

2 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ

Ağaçlardan ikisi park halindeki araçlardan birinin üzerine devrildi. Ayvalık Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri, devrilen ağaçların kaldırılması, belediye temizlik ekipleri de çatılardan uçan kiremitlerin toplanması için çalışma yaptı.

Küçük Sanayi Bölgesi'nde bir dükkanın sundurması da koparak sanayinin ön tarafında bulunan park halindeki araçların üzerine uçtu. Araçlarda hasar meydana geldi.

70537_96468_28112016172925_8.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı