AYHAN YILMAZ NASIL ÖLDÜ FLAŞ GÖRÜNTÜLER

AYHAN YILMAZ NASIL ÖLDÜ FLAŞ GÖRÜNTÜLER

Okmeydanı'nda Ayhan Yılmaz'ın ölümü polis kameralarına böyle yansıdı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Pazartesi günü düzenlediği operasyonun görüntüleri polis kameralarına da yansıdı.

Okmeydanı'nda geçtiğimiz hafta yaşanan olayların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Pazartesi günü yapılan operasyonların görüntüleri basına dağıtıldı.

3 BOYUTLU PLANLAR

Polis kameraları tarafından kaydedilen o görüntülerde, polisin şüphelilerin evlerine baskın yapması yer alıyor. Baskın anları helikopter kamerasından da kaydedildi. Okmeydanı'ndaki “Gençlik Federasyonu" adlı derneğe yapılan baskın görüntüleri de polib kamerasında yer alıyor. İtfaiye merdiveni eşliğinde girilen adresin 3 boyutlu planları ile baskın yapılan bölümlerin eşleştirilmesi görülüyor. Baskın yapılan bazı katlara itfaiye merdiveni ile girildiği görülürken, bazı kapıların da spiral kesicilerle kesildiği dikkat çekiyor.

MOLOTOFLU SALDIRGANLAR GÖRÜNTÜLERDEN BELİRLENDİ

Ayrıca, Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un öldürülmesinden hemen önce polise yönelik molotof kokteylli saldırı anları da görüntülerde yer alıyor. O olaylarda, polise molotof atan bazı göstericiler de kameralara yansıyor.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Görüntüler arasında, polisin baskın sırasında ele geçirdiği malzemeler de bulunuyor. O malzemeler arasında molotof kokteylleri, parça tesirli bombaların görüntüsü ve ele geçirilen tabancalar var.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

AYHAN YILMAZ'IN YERDE YATTIĞI ANLAR DA KAMERALARDA

Polis kamerasında yer alan bir görüntüde, Emniyet Müdürü telsizden “Silahlı şahıslar var orada, dikkatli olun" diye uyarıyor. El yapımı bombayla yaralanan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ayhan Yılmaz'ın yerde yattığı anlar da kameraya yansıyor. Ellerinde kalkan bulunan çevik kuvvet polisleri Yılmaz'ın başucunda güvenlik önlemi alıyor. Aynı yerde ikinci bir patlamayla yaşanan koşuşturma ve panik anları da görüntülerde yer alıyor. Patlamalarda yaralanan polis memurları ve çevreye yayılan bomba parçaları da kameralara yansıyor.

11 KİŞİ TUTUKLANMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 14 kişi, bugün öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı.Terör ve örgütlü suçlara bakan 3 savcı tarafından ifadeleri alınan 14 kişiden 3'ü, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. 11 kişi ise tutuklanma talebi ile nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı