AYDIN'DA 'CERATTEPE' PROTESTOSU

AYDIN'DA 'CERATTEPE' PROTESTOSU

AYDIN'da bir grup çevreci, Artvin Cerattepe'de maden çıkarılması için yürütülen çalışmaları protesto etti.

AYDIN'da bir grup çevreci, Artvin Cerattepe'de maden çıkarılması için yürütülen çalışmaları protesto etti.

Artvin Cerattepe'te maden çıkarılması için yürütülen ve tepki çeken çalışmalar, Aydın Çevre Kültür Derneği öncülüğünde Sevgi Yolu'nda basın açıklamasıyla protesto edildi. Polisin güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasına, Aydın Tabip Odası ve çevre örgütleri katıldı.

Açıklamayı yapan Aydın Çevre Kültür Derneği Başkanı Mehmet Vergili, Cerattepe'nin korunması gereken 200 ekolojik bölgeden biri olduğunu belirterek, "Cerattepe özel ve doğal bir bölgedir. Bu bölge Artvin'in tek içme suyu kaynağı olmasına rağmen 25 yıldır siyanürlü altın madeni şirketlerinin tehdidi altındadır. Ancak Artvin halkının kararlı mücadelesi sayesinde bu girişimler durduruldu" diye konuştu.

"ÇEVRE KATLİAMLARIN ÖNÜNE AÇAN HÜKÜMETTİR"

Son zamanlarda ÇED yönetmeliğinde, maden yönetmenliğinde yapılan değişiklerin çevre katliamlarının önünün açılmasına sebep olduğunu söyleyen Vergili, "Çevre katliamların önünü açan hükümet, basından takip ettiğimiz üzere Artvin halkının doğaya ve yaşam alanlarını yok etmeye yönelik gösterdiği demokratik tepkisini biber gazı ve tazyikli suyla engellemeye çalışmaktadır" dedi. Artvin'de yapıldığını söylediği yağma ve talanın Aydın'da da uygulanmak istendiğini belirten Vergili, şunları söyledi:

"Aydın'da da jeotermal sahaları yapılmak istenmektedir. Bu tesisler tarım alanlarında yapılarak tarım bitirilmek, dışarıya salınan akışkanlar ve gazlar ise tarım ürünlerine, yaşam alanlarına yakın yerlere kurulan tesisler ise insanlarımıza zarar vermektedir. Bundan dolayı Artvin halkının verdiği mücadele Aydın'ımızın da mücadelesidir."

Kaynak:Haber Kaynağı