AVUKAT EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

AVUKAT EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Jale Soydan, evinden çıkıp işe gitmek üzere aracına binmek için otoparka doğru yürümeye başladı. Bu sırada Soydan'ı takip eden eski eşi Salih K., tabancayla ateş açtı

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, boşandığı 2 çocuk annesi avukat 54 yaşındaki Jale Soydan'ı tabancayla geçen yıl ağır yaralayan 65 yaşındaki Salih K.'nın ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar çıktı.

 

Mahkeme heyeti sanık Salih K.'yı, öldürmeye teşebbüs suçundan 14, ruhsatsız silah bulundurmaktan 2,5 yıl ve zarar vermek suçundanda 1 yıl olmak üzere toplam 17,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Olay, geçen yıl nisan ayında Mavişehir semtinde meydana geldi. Koruma kararı bulunan 2 çocuk annesi avukat Jale Soydan, evinden çıkıp işe gitmek üzere aracına binmek için otoparka doğru yürümeye başladı. Bu sırada Soydan'ı takip eden eski eşi Salih K., tabancayla ateş açtı. Ağır yaralanan Jale Soydan yere yığılırken, Salih K. ise iddialara göre 13 el ateş ettiği eski eşinin öldüğünü zannederek, namluyu bu kez kendisine çevirip intihara kalkıştı.

Ancak silahı ateş almayan Salih K., polise gidip teslim oldu. Yaralı avukat Jale Soydan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunda 13 mermi giriş çıkış yarası tespit edilen avukat Jale Soydan'ın tedavisi Türkiye Barolar Birliği'nin desteğiyle Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde devam ederken, Salih K. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasına, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan hakkında ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Salih K., avukatı ile İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezinden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Nuriye Kadan, yaralı Soydan'ın avukatı Ayhan Yıldız ile Barodan avukatlar katıldı.

Sanık Salih K. savunmasında, Jale Soydan'dan boşandığını, ancak Çeşme'deki yazlık evde birlikte yaşamaya devam ettiklerini ileri sürdü. Eski eşini planlı olarak vurmadığını söyleyen Salih K., "Bir anlık kızgınlık içinde olayı gerçekleştirdim. Korkutmak için ateş ettim. Son altı aylık telefon konuşmaları getirilseydi, gerçek ortaya çıkardı. Çocuklarım duymasın diye bu zamana kadar sustum" dedi.

Mütalaasını veren savcı, sanığın en üst sınırdan ceza almasını ve hakkında herhangi bir indirim uygulanmamasını istedi. Mahkeme başkanı, taleplerin ardından sanık Salih K.'yı, önce mübbete hükmetti, ardından suçun öldürmeye kalkışma aşamasında olduğudan, 14 yıla çevirdi. Mahkeme ayrıca sanığı ruhsatsız silah bulundurmaktan 2 yıl 6 ay ve zarar vermekten de 1 yıl toplam 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık avukatı kararı temyiz edeceğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı