AVM Katliamında Bir Türk Öldürüldü

AVM Katliamında Bir Türk Öldürüldü

KATLİAMDA HAMİLE  BİR TÜRK İLE HOLLANDALI EŞİDE ÖLDÜ

Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Westgate Alışveriş Merkezi'ne düzenlenen kanlı baskında ölü sayısının 69'a çıktığı belirtilirken ölenler arasında Hollanda doğumlu Türk asıllı Elif Yavuz ve sevgilisi, ödüllü mimar Ross Langdon da bulunduğu belirtildi.
 
Yavuz'un sekiz aylık hamile olduğu öğrenildi. Ülkede 48 saattir devam eden krizde militanlar halen rehinelerle birlikte alışveriş merkezinin içinde ve operasyonlar devam ediyor.
Halk sağlığı uzmanı olan Dr. Elif Yavuz'un, Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın Kenya’daki faaliyetleri için çalıştığı belirtildi.


AVM'DE ÇATIŞMA SÜRÜYOR
 
Öte yandan İslamcı militanların yüze yakın sivili öldürdüğü düşünülen saldırıya Kenya Hükümet güçleri sabah saatlerinde başlattıkları müdahele sürüyor. Başta BBC olmak üzere bir çok ünlü haber kuruluşu dakika dakika canlı yayınlar ile izleyicilerini bilgi aktarıyor. BBC'den aldığımız son dakika bilgileri şu şekilde.
 
"Operasyonun kısa sürede sona ereceğini düşünüyoruz. Tüm katlar kontrolümüz altında. Teröristler kaçışıyor, bazı dükkânlarda saklanmaya çalışıyorlar. Ama kaçabilecekleri hiçbir yer yok."
 
Kenya İçişleri Bakanı Joseph Ole Lenku
 
Westgate alışveriş merkezinden patlama sesleri yükselirken, operasyonda görev alan bir asker kendisini korumaya çalışıyor.

 
"Saldırganlar farklı ülkelerden. Bunun bir küresel terör faaliyeti olduğu konusunda yeterli istihbaratımız var."
 
Kenya Genelkurmay Başkanı Julius Karangi
 
 
Eşimin bir iş arkadaşı Cumartesi günü alışveriş merkezinde toplantı yapıyordu. Ateş arasında kaldı ve öldü. Ben Nairobi'de BM binasında çalışıyorum. Bulunduğum yerden alışveriş merkezini, binadan yükselen dumanları görüyor, silah seslerini, helikopterleri duyuyorum. Çok gergin bir hava var. İnsanlar evlerine nasıl gideceklerini düşünüyorlar.
 
Arthur Buliva, görgü tanığı
 
Üst düzey bir İsrailli güvenlik yetkilisi: Kenya'da savaşan İsrail askeri yok. Rehineler arasında İsrailli yok.