ATV ve Sabah İddialarında Bilinmeyenler

ATV ve Sabah İddialarında Bilinmeyenler

Yolsuzluk soruşturmasında Sabah-atv satışıyla ilgili Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu adındaki işadamları arasında geçen konuşmalar dinleme tapelerine böyle yansıdı: 'Bu milletin a...na koyacağız'

BİLİNMEYEN AYRINTILAR VAR

Birkaç gündür Sosyal Medya'da
 "haramzadeler" adlı hesaptan yayınlanmaya başlanan tapelerde, yolsuzluk soruşturmasında henüz bilinmeyen birçok ayrıntının yer aldığı ileri sürülüyor. Bunlardan biri de Kolin İnşaat'ın sahibi Celal Koloğlu ve Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz arasındaki telefon görüşmeleri. İddialar ile ilgili seskayıtlarının yayınlandığı adresleri, Gazeteci Yazar Nazlı Ilıcak, Emre Uslu, Mehmet Baransu, CHP Milletvekili ve bir çok haber sitesinde yayınlanması üzerine gündem bu iddialar ile çalkalanmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddialar sızdırılmadan önce " Sabah ve ATV'nin patronu kim?" şeklinde açıklama yapması da iddiaların tuzu biberi oldu. Ortaya atılan iddialara adı geçen taraflardan hiç bir yorum şu ana kadar gelmediği gibi, kayıtların gerçek dışı olduğuna dair hiç bir yalanlamada da bulunulmadı. İşin tuhafı, iddialarda soruşturma dosyası tapeleri ve kayıtları olduğu öne sürülen konuşmaların, hangi soruşturma kapasamında olduğuda kimse tarafından çözülebilmiş değil.


BİNALİ YILDIRIM GÖREVLENDİRİLMİŞ

Haramzadeler adlı twitter adresinde yayınlanan tapelerdeki iddialara göre Sabah ve Atv'nin satışı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım tarafından yürütülüyor. Ancak Başbakan Erdoğan'ın Sabah-atv satışı için işadamlarından komisyon istediği iddiası üzerine devreye giren Koloğlu ile Cengiz arasında geçtiği iddia edilen konuşmalarda eski Bakan Binali Yıldırım'dan yardım isteyecekleri belirtiliyor.
 
BU MİLLETİN A........K.....'IZ. 

Konuşmada, iki işadamı arasında geçen 'Bu milletin a...na koyacağız' ifadesi ise satışın gerçekleşmesinden sonra rakip firmalara karşı, yanlı yayınlarla ilgili ima olduğu öne sürülüyor. Tapelerin ve ses kaydının bir soruşturma dosyasında bulunduğu iddiaları gerçek ise, gelinen aşamada AKP hükümetinin ve devletten çok miktarda yüklü ihaleler alan söz konusu işadamlarının gerçektende başı büyük dertte olduğu konusu siyasi kulislerde tartışılıyor. Çünkü kayıtlarda geçen konuşmanın içeriğinden çok, işadamlarının aldıkları büyük ihalelerin tartışmalı hale gelmesi anlamı taşıyor. İşin en çok merak edilen yanı ise her zaman olduğu gibi Başbakan Erdoğan'ın öne sürülen bu iddialara bir yanıt verip vermeyeceği konusu.