Atıklar Sanata Dönüşüyor !

Atıklar Sanata Dönüşüyor !

AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde, tüm sanat bölümlerinin katıldığı 'Akdeniz'den Gelen Sanat' isimli proje hayata geçirildi

Sahildeki atıklar sanata kazandırılacak

AKDENİZ'DEN GELEN SANAT
 
AKDENİZ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde, tüm sanat bölümlerinin katıldığı 'Akdeniz'den Gelen Sanat' isimli proje hayata geçirildi. Projenin ilk ayağında, Konyaaltı Sahili'ndeki plajlarda, dalgaların karaya sürüklediği aktık maddeler, şekilli ve düz çakıl taşlar toplandı. Atık maddeler arasında, sel sularının doğadan, tarladan, seralardan denize taşıdığı çam kozalakları, ağaç dalları, kamış, mısır sapları, geniş yapraklı bitkiler de bulunuyor. Atıklar üzerinde çalışma yapılıp, çeşitli sanat eserleri ortaya çıkarılacak. Katılımcılar, projeyle ilgili eserlerini 10 Mart Pazar akşamına kadar teslim edecek, sahilde belirlenecek bir mekânda da sergilenecek. Eserler, jürinin değerlendirmesinden de geçirilecek, dereceye giren eser sahipleri ödüllendirilecek.
 
SAHİLLERDEN ATIK TOPLADILAR 
 
Sahilde atık toplama çalışmalarına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı C dekan yardımcıları Ömer Zaimoğlu, Kemal Kavas, Halkla İlişkiler ve Etkinlik Koordinatörü Leyla Pamir Kumbul da katıldı. Öğretim görevlileri Nurhan Karataş, Ümran Elmas, Dilek Sogay, Elif İlter, Sevcan Ören, Elif Güzel, Melis Sucuoğlu, Faruk Manici, Sabriye Öztütüncü, resim, heykel, seramik, geleneksel el sanatları ve sinema bölümlerinden bir grup öğrenci de destek verdi. Dekan Sarı, "Toplanan atık maddeleri, her bölüm kendi alanına uygun bir şekilde değerlendirecek. Amacımız; çöpe, denize, akarsuya atılarak yok edilen her türlü atık maddeleri sanat eserine dönüştürüp, atıkların tekrar işe yaradığını göstermek. Projemiz, toplumumuza önemli mesajlar verecek" dedi.