Atatürk'ün Silinmesine Tepkiler Bitmiyor !

Atatürk'ün Silinmesine Tepkiler Bitmiyor !

UŞAK’TA TEPKİLER DİNMEDİ

UŞAK’TA TEPKİLER DİNMEDİ
 
Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Uşak ziyaretiyle ilgili olarak DSİ tarafından bastırılan davetiye ve afişlerde, temel atma ve açılış törenlerinin yapılacağı Atatürk Spor Salonu'nun adının 'Uşak Kapalı Spor Salonu' olarak yazılmasına tepkiler dinmedi. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, bir grup partiliyle basın açıklaması yaparak bu duruma tepki gösterdi.
 
Atatürk Spor Salonu önünde partililerle basın açıklaması yapan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Atatürk'ün adının Türk Milleti'nin hafızasını silinmek istendiğini savundu. Türkiye'nin sahipsiz olmadığını vurgulayan Yılmaz, şöyle dedi:
 
"Bakanlıkların internetteki tanıtım sitelerinden de Atatürk resimleri kaldırılıyor. Ulusal bayramlarımızda kutlamaları da yasakladılar. Bunlar ulusal bilincimizi yok etmeye çalışıyor. Artık bu İmralıyla, Abdullah Öcalan'la Tayyip Erdoğan arasındaki anlaşmalar herkesin gözünün önüne geldi. Abdullah Öcalan Tayyip Erdoğan'a "Önce Türk lafını anayasadan sileceksin. Ülke 20 özerk bölgeye bölünsün' diyor. Tayyip Erdoğan da eyalet sistemini örnek gösteriyor. Aynı zamanda bu ülkede Türkçe'nin dışında başka dillerde eğitim olsun deniliyor. Biz başka dillerin öğrenilmesine asla karşı değiliz. Ama Türkiye'de eğitim dili Türkçe olmalıdır. Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk'e olan saldırıları püskürtecek, hiçbiri amaçlarına ulaşamayacak."

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ