Astsubaylar Meclis Kapısına Dayandı

Astsubaylar Meclis Kapısına Dayandı

ASTSUBAYLAR AYAĞA KALKTI

Dede Ersel AKSU


Emekli Astsubaylar, son dönemde yaşanan mobbing ve intihar olaylarını protesto etmek amacıyla,  yaklaşık 2000 kişilik bir grup ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) öncülüğünde, bu gün saat:10.00'da, T.B.M.M Dikmen Kapısında basın açıklaması yaptı. 

Basın açıklamasına, Ankara dışından da gelen emekli astsubay ve eşlerinin de yoğun katılımı gözlendi. TEMAD İstanbul İl Başkanı İbrahim KOLDAMCA'nın ve TEMAD Kadıköy Şubesi Üylerinden Selçuk İÇER'in, Kıbrıs'taki dayak olayından hemen sonra basın açıklaması yapacağını duyurması üzerine, TEMAD Genel Merkezinin de destekleyerek organize ettiği eylem bu gün gerçekleşti. 

İNTİHARLAR BİTMİYOR

Basın Açıklamasında konuşma yapan, TEMAD Genel Başkanı Ahmet KESER, son dönemde Kıbrıs'ta yaşanan dayak olayı ve  son  4 günde meydana gelen dört astsubay intiharına değinerek şunları söyledi; 

 
DAYAKTAN SONRA ÇİKOLATA
 
"Son olarak Kıbrıs'ta bir alay komutanı, astsubayımıza fiziki şiddet uyguladı. Meslekdaşımız bu durum sonrası bu halini sağlık raporuyla belgeledi. Albayı şikayet amacıyla gittiği tümen komutanından nasihat ve tehdit aldı. Görüşme sonrası alay eder gibi 'eşinizle yiyin' denilerek bir kutu çikolata verildi. Bu durum karşısında ağır bunalım ve psikolojik travma yaşayan astsubayımıza hastane hekiminin verdiği raporda tanı ise 'bulunduğu durumu kabullenememe' gibi bir şey... 'Köleliği kabullenememe' tanısını çağrıştıran bu durum TSK'da içler acısı bir hukuk skandalıdır. Tersine bir durum yaşansaydı astsubay albayı dövseydi tümen komutanı acaba nasıl yaklaşacaktı?"
 
DAYAK YİYEN ASTSUBAYIN BABASI DA KONUŞTU
 
Astsubayın babası Zeynel Abidin Demirel de oğlunun ağır psikolojik bozukluk yaşadığını belirterek şöyle devam etti:
 
"Oğlum Şemdinli dağlarında terörist kovalarken biz rahat bir gece uyuyamadık. Oğlumu esas duruşta dakikalarca dövüyor. Bir de kalkıp savcılıkta inkar ediyor. Bu mu dürüstlük. Olayın tam tersi olsaydı acaba tümen komutanı, albaya çikolata verip gönderir miydi? Şimdi soruyorum Genelkurmay Başkanı'na esas duruşta astını dövmek işkence değil mi? Oğlumu mağdur eden bu kişinin hala görevde olması, teröriste bile yapılmayan bu muamelenin astsubaya yapılması içinize siniyor mu?" Astsubaylar daha sonra Genelkurmay'ın önünden geçerek Kızılay'da olaysız dağıldılar.


PES HAREKETİ

Astsubaylar, özellikle ekonomik ve sosyal hayattaki sıkıntılarını dikkat çekmek üzere, sosyal medyada seslerini duyurmak amacıyla,  her akşam saat 21.00'da, "PES HAREKETİ" ile organize olup, Twitter'de gündem oluyor..

Son dönemde meydana gelen intihar haberleri ile ilgili olarak Haber Artı Türk gazetesinin haberlerine ulaşmak için TIKLAYINIZ 

TÜZÜK KURULTAYI TOPLANDI 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Tüzük Genel Kurul Toplantısı, bugün Ankara Esenboğa Büyük Anadolu Oteli, Kongre Salonunda toplandı. TEMAD Tüzüğü 12 Eylül darbesi döneminde yapılması ve antidemokratik yapısı nedeni ile üyeleri tarafından sık sık eleştiri konusu olmaktaydı.