ASTROLOĞUNDAN 2018 FALI ; MAN ADA BURCU

 

MAN ADA BURCU

Manadalar, Jüpiter’in etkisinde kumpaslarla dolu bir döneme giriyorlar. Kullana kullana aşındırdıkları türban, içki ve benzeri objelerle birlikte fetö, kılıç taşlama ve Lozan gibi geçici ögelerle günü kurtarırken, belediyelerde yeni yüzlerle yeni ufuklara yelken açmayı deneyebilirler. Sürdürülebilir bir götürme konseptiyle ilgili olarak, ana muhalefetle de olumlu ilişkiler geliştirme arayışları gündeme gelebilir. Hapsen tazyik ve mahalle baskısı arayışları yeni dönemde de sürecek.  

HİZMET BURCU

Venüs’ün etkisinden çıkan hizmetler, emek harcamadan götürdükleri verimli bir dönemi geride bıraktılar. Altına girdikleri şemsiye kapanmış olsa da krizleri fırsata dönüştürme çabalarını sürdürecekler. Kariyerlerinde yeni ufuklar yakalamak için yeni şemsiye arayışları yararlı olabilir. Hizmetler, kaybettiklerini yerine koyma güdüsüyle daha çok risk alacaklar. 

KILIÇ BURCU

Manadaların her geçen gün batağa daha çok saplanmaları sonucunda, iktidara gelme konusunda hiç almak istemedikleri kadar risk alabilirler. Kırılan okların sandığa nasıl yansıyacağını kendileri de merak ediyor. Daha önce defalarca deneyip başarısız oldukları yöntemleri bir kez daha deneyebilmek için seçimlere kadar önlerinde yeterince zaman var. Adalet yürüyüşü benzeri açılımlarla kendilerini daha karizmatik hissedebilirler. Ancak bu yıl da Satürn’ün etkisinde bulunan kılıçların yılı olmuyor.

FIRSAT BURCU

Ekranlara ve gazete köşelerine çöreklenmiş fırsatlar, kağnı gölgesinde yürümeye devam edecekler. Omurgaları, manadalarla sürdüregeldikleri kazan kazan ilişkisini onların yerini alacak olanlarla da sürdürmeye olanak verecek kadar esnek. Manadalarla bağlaşıklıklarına koşut olarak, vatan, ulus, bayrak, ordu gibi kavramlarla güreş tutabilmek için her türlü fırsattan yararlanacaklar. Yeni yılda ortamları hareketlenecek, sofraları bereketlenecek.

 

670x335-2-001.jpg

FOSKURT BURCU

Olaylar bir süredir Zühre’nin etkisinde kalan foskurtların kontrolü dışında. Bu nedenle kondisyonları eksik olabilir. To be or not to be durumlarında önemli sorumluluklar üstlenerek sergiledikleri özveri, kadim partnerleri Manadalar tarafından takdir ediliyormuş gibi görünüyor. Yeni yılda (iyi) bir açılım yapamazlarsa yaklaşan seçimlerde tutunacak dal bulamayabilirler.

KOYUN BURCU

2018’de de her türlü kriz ötekileri pas geçerken, Mars’ın etkisinde bulunan koyunları vuracak. Godot bir türlü gelmediği için birçoğu işlerini kaybetme gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalacak. Yılsonuna doğru ramazan çadırları etrafında görülecek olan koyunlardan şanslı olanlar, seçimlerden önce dağıtılacak kömür ve erzaktan yararlanabilecekler. Kredi işine bulaşanlarla işsizliğe alışamayanlar arasında kafayı yeme, balataları sıyırma ve şanzıman dağıtma gibi olaylar yaşanabilecek. Sonuçta 2018’de de koyunlar için bir güzellik yok. “Olmazsa da koy gözüne rahvan gitsin, 2019 var, 20 var, olmazsa 2021 var...”, diyerek rahatlama olanakları açık.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar