ASKER VE POLİSE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

ASKER VE POLİSE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Cizre'de özerklik ilan eden PKK, iki mahallenin etrafına hendek kazdı, güvenlik güçlerinin mahalleye girmesini engelliyor. Valilik ise polis ve askere zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın emri verdi.

ŞIRNAK'TA POLİS VE ASKERE "SOKAĞA ÇIKMAYIN" EMRİ

Cizre'de özerklik ilan eden PKK, iki mahallenin etrafına hendek kazdı, güvenlik güçlerinin mahalleye girmesini engelliyor. Valilik ise polis ve askere zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın emri verdi.

Cizre’de özerklik ilan eden PKK’nın şehir yapılanması YDG-H, KCK’lı Murat Karayılan’dan gelen ‘Mahalleleri ele geçirin’ talimatının ardından ilçedeki iki noktaya hendek kazdı. Sur ve Nur mahallelerinin girişine hendek kazan militanların silahlı olması polisin müdahalesini güçleştirdi.

POLİS VE ASKERE SUİKAST HAZIRLIĞI VAR

Cizre’de özerklik ilan eden PKK’nın polis ve askere karşı suikast hazırlığında olduğu ortaya çıktı. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan’ın ‘mahalleleri ele geçirin’ talimatının ardından, ‘olaylara misilleme ile karşılık verin’ yönünde emir verdiği de belirlendi.

MAHALLELERE HENDEK KAZDILAR

Karayılan’ın talimatı üzerine güvenlik güçleri teyakkuza geçti. 20 bin kişinin yaşadığı Sur ve Nur mahallelerinin giriş ve çıkışına hendek kazan YDG-H militanlarının silahlı kontrol yaptığı öğrenildi. Kazılan hendeklerle bölgeye polisin girişini engellemek isteyen PKK’nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi YDG-H’nin söz konusu mahallelerde silahla dolaştığı tespit edildi.

VALİLİKTAN EMİR

Şırnak Cizre’de askerî düzende yürüyüş yapan silahlı ve yüzü maskeli terör örgütü PKK sempatizanları iki mahalleye güvenlik güçlerinin sokmayacaklarını ilan etti. Şırnak Valiliği PKK’nın özerklik ilanının ardından asker ve polise karşı muhtemel suikast girişimlerini önlemek için tedbir aldı. Asker ve polisten acil durum olmadığı müddetçe dışarıya çıkmamaları istendi.

POLİSLERE ATEŞ AÇILIYOR

Asayiş olaylarına dahi zırhlı araçlarla giden emniyet birimleri taciz ateşine maruz kalıyor. Silopi’de asayiş olayına giden zırhlı polis aracına 9 merminin isabet ettiği öğrenildi. Mermilerden 5 tanesinin uzun namlulu silah mermisi olduğu tespit edildi. Kobani olaylarından sonra bölgedeki vatandaşların devlete karşı güveninin bittiğini belirten bir emniyet müdürü, “Önceden toplumsal olaylarda bazı isimler sadece ön planda yer alırlardı. Onları engellemek isteyen insanlar da olurdu. Son süreçte bu denge tamamen örgüt lehine geçti. Örgüt kurduğu asayiş birimleri ile insanları rahatlıkla yönlendiriyor. Örgüt bölge halkına güvenlik güçlerini aciz göstererek tüm halkı etkiliyor” dedi.

Diyarbakır ve Şırnak’ta eylem bekleniyor

Diyarbakır ve Şırnak’ta PKK’nın asker ve polise yönelik silahlı girişimi artarak devam ediyor. Son olarak Diyarbakır Melik Ahmet Caddesi’nde devriye gezen zırhlı araç uzun namlulu silahlarla tarandı. Araçların zırhlı olması muhtemel can kayıplarını önledi. Şırnak merkezde asker ve polislerin kaldığı lojmana da her akşam taşlı molotflu saldırıların gerçekleştirildiği öğrenildi. Lojmanda yaşayan eşler dışarı çıkamıyor. Zaruri ihtiyaçlar zırhlı araçlarla gideriliyor.

Cizre'ye askeri sevkiyat

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Tank Tabur Komutanlığı'na dün 'Kirpi' olarak bilinen zırhlı araçlar ile minibüs ve otobüslerle asker sevkiyatı yapıldı. Konvoya frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar ile zırhlı araçların eşlik ederek güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Konvoy, Cizre ilçesindeki Tank Tabur Komutanlığı'na giriş yaparak burada konuşlandırıldı.

Şehitleri on binler uğurladı

Terör örgütü PKK’nın Yüksekova’da şehit ettiği askerler Konya ve Artvin’de on binlerce kişinin katıldığı törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Uzman Çavuş Gülle’nin ağabeyi kardeşinin tabutuna sarılırken “Gidip APO’ya yalvarsınlar” diye tepki gösterdi. Şehit er Ramazan Köse’nin Artvin’deki cenazesinde kalabalık, dev Türk bayrağı açarak, PKK flamaları yaktı.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit edilen Uzman Çavuş Ramazan Gülle (36) ile er Ramazan Köse son yolculuklarına uğurlandı.

Yüksekova'da yüzleri maskeli 3 terör örgütü PKK militanı tarafından sokak ortasında başından vurularak şehit edilen Uzman Çavuş Gülle'nin cenazesi ilk olarak memleketi Konya’nın Çeltik ilçesine bağlı Gökpınar Mahallesi'nde oturan baba ocağına getirildi. Baba Duran Gülle, anne Yeter Gülle ve ağabeyi Mehmet Gülle gözyaşlarıyla karşıladı. Öğle vaktinde kılınan cenaze namazına yaklaşıp 5 bin kişi katıldı.

PROTOKOL TARTIŞMASI

Cenaze namazı öncesinde, şehidin naaşı beklenirken protokol için görevlilerin yer açma çabalarına bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Tabutun önüne kadar gelen vatandaşları biraz geriye gitmelerini isteyen görevlilere vatandaşlar, "Cenazede protokol mü olur" karşılığını verdi.

Vatandaşların geri gitmeyi kabul etmemesi üzerine şehidin cenazesinin bulunduğu tabut görevliler tarafından protokole yer açmak için yaklaşık bir metre ileriye alındı. Bazı vatandaşlar bu duruma da tepki gösterdi.

ÖRGÜT FLAMALARINI YAKTILAR

22 yaşındaki jandarma er Ramazan Köse’nin cenazesi, memleketi Artvin’in Borçka ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreni sırasında kalabalık teröre lanet yağdırdı, PKK flamalarını yaktı. Törende açılan dev Türk bayrağının altından geçirilen tabut gözyaşları arasında cenaze aracına konuldu. Cenaze aracının önünde yürüyen şehidin ağabeyi Ufuk Köse, kardeşinin fotoğrafını taşıdı.

APO’YA YALVARSINLAR!

Şehit Gülle'nin ağabeyi Mehmet Gülle yetkililere tepki gösterdi: "Erdoğan veya Davutoğlu aynen şunu söylemişti: 'İsrail bir tane rehinesi için bin tane rehineyi verir. İsrail bir tane askeri için koskoca Filistin’i yaktı, yıktı. Senin 3 tane askerin arkadan kalleşçe vuruldu. Sen ne yapabiliyorsun? Sen ne yapabilirsin bana söylesene? Milleti aldatmasınlar. Gidip Apo'ya yalvarsınlar.”

Tabuta sarılarak ağladı

Törende şehidin babası Begcan Köse tören boyunca oğlunun tabutunun başından ayrılmadı. Tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Vahşice olayı şiddetle kınıyoruz

Bitlis’te merkeze bağlı Geçitbaşı Köyü yakınlarında direğe bağlanarak uzun namlulu silahlarla açılan ateşle öldürülen köy korucusu Nihat Çaprak için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Cenaze sırasında Nihat Çarpak’ın eşi ve çocukları tabuta sarılarak ağladı. Törenin ardından şehidin naaşı şehitlikte toprağa verildi.

Genelkurmay Başkanlığı da, Çaprak'ın şehit edilmesine ilişkin mesaj yayınlayarak saldırıyı kınadı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bölücü teröristler tarafından, 12 Eylül 2014 tarihinde kaçırılan Köy Korucumuz Nihat Çaprak, 26 Ekim 2014 tarihinde saat 07.30'da, Bitlis ili Merkez ilçe Geçitbaşı köyü mülkî sınırları içinde bir elektrik direğine bağlanarak, baş ve vücudunun değişik bölgelerine ateş edilmek suretiyle şehit edilmiştir. İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş, caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm Köy Korucularımıza sabırlar diliyoruz." Genelkurmay Siirt Pervari’de de bir korucunun kaçırıldığını açıkladı.

Failler yakalandı açıklaması

Yüksekova’daki hain saldırı ile ilgili gözaltı sayısı sekize ulaştı. Hakkari Valiliği dün gözaltına alınan 3 zanlıdan ikisinin Yüksekova'da 3 ay önce uzman çavuş K.U'nun silahla yaralanması olayına karıştıklarının belirlendiği açıkladı. Zanlırarın son olayla bağlantılı olduğu kaydedildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu üç askeri şehit eden zanlıların gözaltında olduğunu belirtti. Davutoğlu, “Güçlü delillerle bu operasyonlar ve takipler neticesinde ilgili şahıslar şu anda gözaltındalar. Soruşturmalar yürüyor. Bu olayın arka planında başka kişiler varsa onlarla ilgili de gerekli takipler yapılacak" dedi.

 

Kaynak:Bugün Gazetesi