ASANSÖR FACİASINDA FLAŞ GELİŞME

ASANSÖR FACİASINDA FLAŞ GELİŞME

inşaatın sahibi firma ile asansör firması ve iş güvenliği uzmanı firma çalışanları

Asansör faciasıyla ilgili adliyeye sevkedilen 5 kişi, savcılık sorgusunun ardından bir günlük ek gözaltı süresi kararı verilerek polis merkezine geri gönderildi.

10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciası nedeniyle gözaltına alınan 5 kişi bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili olarak bir kişi de doğrudan adliyeye gelerek savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

6 KİŞİNİN SORGUSU YAPILDI
Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Torunlar GYO'nun Muhasebe Müdürü M. K., asansörü kuran Geda Majör'ün Genel Müdürü O. D., asansör teknisyenleri A. A. ve T. D. İle Ö. T., soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı tarafından sorgulandı.

KARAKOLA GERİ GÖTÜRÜLDÜLER
Adliyeye davet ettiği S. E. ile birlikte toplam 6 kişinin ifadesini alan Savcı Bağcı, S. E.'yi serbest bırakırken, kalan 5 kişi için yarın saat 17.00'a kadar ek gözaltı süresi verdi. Ek gözaltı kararı ile birlikte 5 kişi, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne geri götürüldü.

ÖN RAPOR BEKLENİYOR
Ek gözaltı süresinin 7 kişilik bilirkişi heyeti tarafından hazırlanacak olan ön rapor nedeni ile alındığı öğrenildi. Bilirkişiler ile irtibata geçen Savcı Bağcı'nın, ön raporun yarın saat 16.00'ya kadar makamına ulaştırılacağı bilgisini alınca ek gözaltı kararı verdiği belirtildi. Savcı Bağcı'nın, gelmesi beklenen ön rapor doğrultusunda tutuklama talep edip etmeyeceğine karar vereceği öğrenildi.

ÖRT BAS GAYRETLERİ SÜRÜYOR

Öte yandan Torun GYO yöneticileri, 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciasını protesto etmek isteyen inşaatta çalışan işçileri rehin alındı. İşçilerin protestolarını ve çalışma koşullarının teşhir edilmesinin engellemek isteyen patron, taşeron firmaları devreye sokarak işçilerin bir bölümünü zorla memleketlerine gönderdi. 15 işçi baskıya rağmen şantiyeden dışarıya çıktı, işten çıkartılmakla tehdit edildiklerini söyledi.

1089623-page_asansor-firmasindan-ilk-aciklama-asansorun-isletmesi-sozlesmede-yok-sorumlu-degiliz_324735224.jpg

ÖLENLERİN ARKADAŞI ANLATTI

Torun GYO inşaatında çalışan işçilerden Maruf Eren, olay gününü anlattı: ” Koğuşta olduğumuz sırada ıcırtı sesi duyduk, ardından patlama sesi geldi. Deprem sandık. Aşağıya indik, işçi arkadaşlarımızın parçalanmış bedenlerini gördük. İnsan gücüyle parçalaya bildiğimiz plakaları çıkarmaya çalıştık. İçerde arkadaşlarımızın hiç biri sağ kalmamıştı.”

Kaynak:Haber Kaynağı