ASANSÖR FACİASINDA FLAŞ GELİŞME

ASANSÖR FACİASINDA FLAŞ GELİŞME

Torunlar İnşaat’ın yaptırdığı ve dün asansör kazasıyla 10 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili 4 ay önce uyarıda bulunmuş, göz altındakilere ne oldu

Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatındaki asansör faciasıyla ilgili olarak dün gece gözaltına alınan 8 kişi, polis merkezindeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaza sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, inşaatın sahibi firma yetkilileri, alt taşeron yetkilileri, işyeri güvenliğinden sorumlu kişiler ile asansörün bakım onarımından sorumlu kişilerden oluşan 8 kişi gözaltına alınmıştı. 

Şişli Polis Merkezi Amirliği'nde tutulan 8 kişinin ifadeleri bu sabah saatlerinden itibaren alınmaya başlandı. İfadeleri alınan 8 kişi, nöbetçi savcılığın talimatı ile serbest bırakıldı. 

TABİP ODASI 4 AY ÖNCE İŞÇİLERİ KAYBEDECEĞİZ DİYE UYARMIŞ

İstanbul Tabip odası 15 Mayıs tarihinde attığı tweette Mecidiyeköy’de yıkılan Galatasaray’ın Ali Sami Yen Stadı’nın yerine Torunlar İnşaat’ın yaptırdığı ve dün asansör kazasıyla 10 işçinin hayatını kaybettiği olayla ilgili uyarıda bulunmuştu.
İstanbul Tabip Odası, 15 Mayıs'ta Twitter hesabına projenin fotoğrafını koyarak, "Bu günden sesleniyoruz maalesef yarın bu inşaatlarda 8-10 işçi kardeşimizi kaybedeceğiz" diye yazmıştı. Bu tweetten dört ay sonra meydana gelen kazada 10 işçi hayatını kaybetti. 

İŞTE 4 AY ÖNCE ATILAN TWEET

070920141237147576398_2.jpg

FACİANIN PATRONU ERDOĞAN'IN OKUL ARKADAŞI

Tabip odasının 4 ay önceden facia geliyor diyerek uyardığı inşaatın patronu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İmam Hatip'ten okul arkadaşı. 12 yıldır yıldızı parlayan ve garimenkul zengini olan Aziz Torun basın toplantısı düzenledi 

ASANSÖRÜ BENDE 10 GÜN ÖNCE KULLANDIM

" Bu asansör, her binada bir tane var. Yük ve insan asansörü olarak tanımlanıyor. Bundan 10 gün önce ben de aynı asansörü kullandım" " Dün işçilerin malzemeleri hazırlık amaçlı bir çalışma için çıkardığı düşünüyoruz. Normalde saat 18.00 bizim mesaimizin bittiği saat. Sahadaki bütün arkadaşlar gözaltına alındığı için bunu nedenini öğrenemedik"
 

HUKİKİ VE ADLİ SORUŞTURMA YAPILIYOR

Aziz Torun, "Sigortasız çalışan söz konusu değil" dedi. Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine ve yakınlarına destek sağlanacağını kaydeden Torun, "Hukuki ve adli soruşturma yapılıyor. Bunun sonucunda kusurlular kimse bunun da ödetilmesinin takipçisi olacağız" iadesini kullandı.

DOĞALGAZI KARNEYE BAĞLAYAN İMAM ARKADAŞ

Başkentgaz şirketini özelleştirmeden yok pahasına alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imam hatipten okul arkadaşı  Aziz Torun, büyük tepki çekmesine karşın Ankara'da  doğalgazı karneye bağladı.

YOK BÖYLE BİR UYANIKLIK

Torun, geçen yıl özelleştirmeden satın aldığı Başkentgaz şirketini devraldıktan sonra yaz ayları boyunca, şirketin sattığı doğalgaza 2 bin lira sınırlaması getirmişti. Doğalgazın karneye bağlanması anlamına gelen karara kamuoyundan büyük tepkiler gelmiş, Başkentgaz’ın eski patronu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise karne uygulamasının yasal olmadığını belirterek, vatandaşlara, “Mahkemeye gidin” demişti. Gökçek, konuyu Başbakan Tayyip Erdoğan’a da aktardığını belirterek, “Böyle bir uygulama olamaz” dediğini kaydetmişti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı