ARINÇ'IN BU SÖZLERİ BAŞBAKANI KIZDIRACAK

ARINÇ'IN BU SÖZLERİ BAŞBAKANI KIZDIRACAK

Bülent Arınç öyle şeyler söyledi ki sosyal medyada "Bülent Arınç ne dediğinin farkında mı" yorumları yapıldı.

CNN Türk'te Ankara Günlüğü programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendi etraflarında "zengin olmak hakkımız" diyerek haram helal ayırt etmeden mal hırsı olanların yaygınlaştığını ifade etti.

Bülent Arınç, son günlerdeki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını yorumlarken, "Çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz derler. Yani çok maldan korkmak lazım." dedi.

Bülent Arınç konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bizim inancımızda çocuklarıyla imtihan olunurlar deniyor. Müminler için.. Bu imtihan kolay bir imtihan değildir. Allah bizi çocuklarımızla, malımızla ve servetimizle imtihan etmesin. Ben 10 sene bir kooperatiften aldığımı evde oturdum.  Biraz daha büyük bir eve girelim dedik. Bir sene önce yeni bir eve daha inşaat halindeyken girdik. Fakat ben bunun için Manisa'da üç tane birikimimi sattım yetmedi. Yine 350 bin lira kredi çektim. Her ay 7 bin lira ödüyorum. Yani evin parasının yarısını bile ben elimdekilerden temin edemedim.

Şükür muhtaç değiliz. Milletvekili maaşımız da gayet yerinde. Çok şükür bulunduğumuz yerlerden hiçbir şikayetimiz olmadı. Fakirler zenginlerden şu kadar yıl önce cennete gidecekler. Zenginin işi zor. Hele helalinden değilse işi çok daha zor. Dolayısıyla bizim bulunduğumuz mevkiler gayri ahlaki ilişkiler ve para, servet gözleri kamaştırabilir, bunlarla bir imtihanımız oluyor. Bizler de imtihan olunuyoruz ve maalesef kaybedenlerimiz de çok oluyor. Özellikle son yıllarda. Allah korusun neredeyse meşru hale getirecek, meşru görecek.. Bizim de zengin olmak hakkımız var, haram helal ver Allah'ım, bilmem ne kulun yer Allah'ım düşüncesiyle çevremizde uzaklarda yakınlarda çok tehlikeye düşen insanlar var... Bu belki son yılların herşeyi maddede gören bir zihniyetinin eseridir." 

Kaynak:Haber Kaynağı