ARINÇ DİLE GELDİ! SUİKAST GİRİŞİMİ DEĞİL GÖZETLEMEYMİŞ!

ARINÇ DİLE GELDİ! SUİKAST GİRİŞİMİ DEĞİL GÖZETLEMEYMİŞ!

Beş yıl önce Bülent Arınç'a suikast girişimi yapıldığı iddia edilen olay gözetlemeymiş.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiasının üzerinden 5 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen olayla ilgili hiç bir kanıt ortaya çıkmamıştı. 19 Aralık 2009 günü soruşturma başlatıp, Genelkurmay’ın kozmik odasında 26 gün süreyle arama yapan savcılık, aradan geçen yıllara rağmen ne takipsizlik kararı verdi, ne de dava açtı.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ da Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada bu olaya değindi ve '' İlginçtir, Arınç o sırada Ankara’da değil! 25 Aralık 2009’da da Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda aramalar yapıldı, gözaltılar oldu. Beş senedir dosya öyle duruyor, bir şey çıktı mı? Hayır çıkmadı…'' dedi.

KOZMİK ODA

19 Aralık 2009 günü Arınç’ın Ankara’daki Çukurambar semtinde bulunan evi yakınlarında, ihbar üzerine bir Albay ile bir Binbaşı gözaltına alınmış, Arınç’ın evinin adresi ve krokisi olan bir kağıdı da yutmak istedikleri öne sürülmüştü. Albay ve bir Binbaşı ‘’Suikast planlamak, silahlı örgüt kurmak, halkı hükümete karşı isyana tahrik” suçlaması ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme delil yetersizliğinden dolayı Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G’yi serbest bıraktı.

''POLİS KOYDU''

Albay E.Y.B. bilgi sızdırdığından şüphelenilen B.K adlı Albayı izlediklerini belirterek, olay günü cebinden çıktığı öne sürülen ve Arınç’ın adresinin olduğu kâğıt için ise, “ Üzerimde böyle bir not yoktu. Polisler bizi arabadan çıkarttığında kelepçeleyip üst araması yaptılar. Kağıdı polis cebime koydu’’ demişti.

Binbaşı İ.G. de aynı kâğıt için, “Bizi araca koydular. Şoför polis araçtan inince, tutanak tutmak üzere getirilen kâğıtların altına baktığımda, E. Albaydan çıktığı söylenen adresin bir A 5 kâğıdına yazılı olduğunu gördüm” demişti. Dönemin Seferberlik Dairesi

Başkanı da, ‘’Bu arkadaşlarımız, bilgi sızdıran bir Albayı takip ediyorlardı. İzleme görevini ben verdim’’ açıklaması yapmıştı.

ARINÇ '' SUİKAST GİRİŞİMİ DEĞİL''

İzlendiği belirtilen Albay B.K ile, Arınç’ın evi arasında yaklaşık 400 metre mesafe bulunduğu ortaya çıkarken, olay günü Manisa’da bulunan Arınç, bugüne kadar ‘’Soruşturma ne oldu’’ biçimindeki tüm sorulara, ‘’Ben de merakla bekliyorum’’ dedi. Habertürk TV'de katıldığı bir programda ise ''Ben bunun bir suikast girişimi olduğunu düşünmüyorum. Bu bir gözetlemeydi'' açıklaması yaptı.

Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin ise, TBMM’ye sunulan bu konudaki çok sayıdaki önergeye, ‘’ Gizlilik kararı bulunan soruşturma devam etmektedir’’ diyerek yanıt vermedi. Kozmik odada arama yapan hakim daha sonra Yargıtay’a üye seçilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı