ARAPÇA OLİMPİYATLARI GELİYOR

ARAPÇA OLİMPİYATLARI GELİYOR

Osmanlıca bahanesi ile dili Araplaştırma çabalarında son skandal


AKP’nin ülkeyi imam hatipler, dini dersler, mescitler ile türbanı ilkokula kadar sokarak talibanlaştırma çabalarına Osmanlıyı canlandırma bahanesi ile, dili Araplaştırma çabaları da eklendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nı (MEB) yönettiği ortaya çıkan Bilal Erdoğan ve vakıfların yaptığı toplantıda istediği Arapça, Osmanlıca kurslarıyla uygulamaya sokuldu. MEB'in adının kullanıldığı skandal pankartta Arapça bir türkiye Haritası bulunuyor. Parelel Devlet Bahanesi ile Türkçe Olimpiyatlarını geçtiğimiz Mart ayında yasaklayan Erdoğan'ın oğlu ile toplantılar yapan MEB yetkililerinin esas amaçlarının Türkçeyi Araplaştırmak olduğu ileri sürülüyor.

PADİŞAHLIK VE HİLAFET HAZIRLIĞI

Kurslar, AKP’ye yakın dinci Nakşibendi vakıflardan Hayrat Vakfı ile tarafından başlatıldı. MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalayan Hayrat Vakfı, ülke genelinde Osmanlıca kursları düzenlemeye başladı. 

Vakıf Ankara’da bilboard’lara (büyük ilan panosu) Osmanlıca kurs duyuruları asarak, gençleri Arapça öğrenmeye çağırıyor. Afişler ise tam bir skandal. Afişteki Türkiye haritasında bütün illerin adları Arapça yazılı.

SKANDAL HARİTA

osmanlica_kurs_ilani.jpg

DİLİ ARAPLAŞTIRMAK

Protokolde Osmanlıca kurslarıyla, Osmanlı’dan kalma basma ve yazma eserleri okuyup anlayabilecek, bunları kültür yaşamına kazandıracak elemanların yetiştirilmesinin amaçlandığı belirtiliyor. Oysa Edebiyat fakültelerinden Osmanlıca okuyan binlerce genç mezun oluyor. Bu gençlerin büyük bölümü öğretmen olarak atanmadıkları, iş bulamadıkları için işsiz geziyor. 

Bu durum, protokolün gerçek amacının Osman eserlerinin kültüre kazandırılması değil, Arapça eğitimini başlatmak, dili ve kültürü Araplaştırmak, bu yolla Osmanlı’yı yeniden canlandırmak olduğunu gösteriyor. Afişte Türkiye haritası üzerinde bütün illerin adlarının Arapça yazılması da bulunu destekliyor.

NEREYE GİDİLİYOR

Zaten şu anda Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nun en büyük amaçlarından birinin, inkar etse de Yeni Osmanlı İmparatorluğu’nu kurmak olduğu uzun süredir konuşuluyor.

Türkiye’de Arapça eğitimini dinci vakıf ve tarikatlar istiyor. Bu, Osmanlı hayranı ama yaptığı Kara Saray ile Çamlıca’ya yaptırdığı camiyle Osmanlı’yı ezmeye çalışan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın vakıf ve tarikatlarla yaptığı toplantıda da dile getirilmişti. MEB’in bakan Nabi Avcı tarafından değil, Bilal Erdoğan ile vakıf ve tarikatlar tarafından yapıldığını gösteren toplantıda, Arapça eğitim veren bir imam hatip lisesi açmak için bakanlıktan sözlü onay alındığı vurgulanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı