Antalya'dan Gezi Tutuklularına Büyük Halk Desteği

Antalya'dan Gezi Tutuklularına Büyük Halk Desteği

Gezi tutuklamalarına eylemli tepki

Gezi tutuklamalarına eylemli tepki

Antalya'da bir grup, Gezi tutuklamalarını protesto etti.

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA
 
 ANTALYA'da kalabalık bir grup, Taksim Gezi Parkı'nın mevcut haliyle korunması için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle tutuklananların serbest bırakılması için yürüyüş ve oturma eylemi yaptı. 
 
Antalya Gezi Direnişi Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş, saat 19.00'da Kapalı Yol girişinde başladı. Bileklerine taktıkları kelepçelerle yürüyen grup, 'Öğrenciler içeride katiller dışarıda', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganı attılar. Ellerinde dövizler taşıyan grup, ıslık ve alkışlarla tepkilerini dile getirerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Burada yapılan basın açıklamasında, Gezi Parkı'na yapılacak Topçu Kışlası ve alışveriş merkezine karşı çıkarak sokağa dökülen binlerce insanın polisin yoğun saldırısıyla karşılaştığı, bu şiddetli saldırıya karşın halkın yılmadan direndiği vurgulandı. Açıklamada, üç beş ağaç için başlayan eylemin bir isyana dönüştüğü belirtildi. 
 
117 TUTUKLU VAR 
 
Eylemlerde birçok insanın gözaltına alındığı, pek çok kişinin ise tutuklandığının hatırlatıldığı açıklamada, "İstanbul'la başlayan gözaltı operasyonları diğer illere taşındı. Bir ay önce açıklanan bilançoya göre yaklaşık 2 bin 841 kişi gözaltına alındı ve 70 kişi tutuklandı. Bugün yaklaşık 117 tutuklu bulunuyor. Gösteri ve yürüyüş yapma hakkını kullanarak sokağa çıkan insanlara polisiyle saldıran AKP hükümeti, bu kez de yaşam hakkını savunan insanları gözaltılarla, tutuklamalarla, işkencelerle yıldırmaya çalışıyor" denildi. 
 
TUTUKLUYA İŞKENCE İDDİASI 
 
Grup üyeleri, Gezi eylemlerine katıldığı için tutuklanan Elif Kaya'nın Şakran Kapalı Cezaevi'nde arama yapılacağı gerekçesiyle ufak bir odaya sokulduğunu, 14 gardiyanın 'Hadi yavrum, hadi yorma bizi' gibi dayatmalarla çırılçıplak soyulup dakikalarca dövüldüğünü öne sürdüler. Gözaltı ve tutuklamalara derhal son verilmesini isteyen grup üyeleri, açıklamanın ardından da oturma eylemi yaptı. Tutuklananlara gönderilen mektupların okunmasının ardından grup dağıldı.