Antalya'da Yer Gök Çiçek Oldu

Antalya'da Yer Gök Çiçek Oldu

Çağlayan Lisesi'nin Turkuaz Dans ve Ritim Grubu dans gösterisi de beğeniyle izlendi.

ÇİÇEK GİBİ FESTİVAL
 
Mehmet ÇINAR/ ANTALYA

ANTALYA'da bu yıl 9'uncusu yapılan Çiçek Festivali kortejle başladı. Güzergahtaki vatandaşlara çiçeklerle süslü araçlardan çiçek atıldı. Vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda çiçeklerden oluşturulan Türk bayrağı önünde bol bol fotoğraf çektirdi. 
 
Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği'nin öncülüğünde birçok kurumun desteğiyle Antalya Çiçek Festivali 9'uncu kez düzenlendi. Etkinlikte, süslemeler ve halka dağıtılanlarla birlikte toplam 1 milyon çiçek kullanıldı. Cender Oteli'nin önünden kortej yürüyüşüyle başlayan festivalde Antalyalılara çiçek hediye edildi. Korteje Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Eroğlu, Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ve çok sayıda çocuk ve davetli katıldı. Kortej sırasında protokol üyeleri ve çiçeklerle süslü araçların üzerindeki görevlilerce Işıklar Caddesi, Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'na kadarki güzergahtaki herkese çiçek dağıtıldı. Kortej Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlandı.
 
Atatürk Anıtı'nın etrafının çiçeklerle süslendiği meydanda çiçeklerden oluşturulan Türk bayrağı büyük beğeni gördü. Atatürk Heykeli etrafındaki bu renkli görüntü önünde vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdi. Festivale İlhami Tankut Anadolu Lisesi Müzik Grubu ile Ahmet Leman Baydar İlkokulu Klasik Müzik Grubu konserleri ve Hayat Sanat Okulu'nun bale ve dans gösterisi de renk kattı. Portekiz, Romanya, Polonya ve İspanya'dan gelen misafir öğrencilerin de olduğu festivalde Çiçekçiler Odası'nın çiçek tasarım gösterisi, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi'nin saz solo konseri, Çağlayan Lisesi'nin Turkuaz Dans ve Ritim Grubu dans gösterisi de beğeniyle izlendi.