ANTALYA'DA 'PARALEL' OPERASYONU

ANTALYA'DA 'PARALEL' OPERASYONU

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü merkezli bu sabah saatlerinde "Paralel Yapı” iddiasıyla düzenlenen operasyonda istihbarat şube eski müdürünün de aralarında bulunduğu 10 polis gözaltına alındı.

5 ili kapsayan operasyonda toplam gözaltı sayısı 14 oldu.

Cumhuriyet savcılığının usulsüz dinlemelerle ilgili soruşturması kapsamında bu sabah Antalya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay ve Mersin'de eş zamanlı operasyon yapıldı. 137 telefon hattının usulsüz dinlenmesi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat Şube eski Müdürü Yavuz Dölek'in de aralarında bulunduğu komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarından oluşan 10 kişiyi gözaltına aldı. Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay ve Mersin'le birlikte operasyonda toplam gözaltı sayısı 14'e ulaştı. Antalya'daki operasyon ardasından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu Çallı'daki emniyet binasının arka tarafı, demir bariyerlerle kapatıldı.
Gözaltına alınan polislerin, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma' suçlamalarıyla ifadesi alınıyor. Sağlık kontrolünden geçirilecek polislerin Ankara'ya gönderileceği belirtildi.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı