AKP'de istifa depremi

AKP'de istifa depremi

17 temmuz darbesinde kritik görev aldığı iddiası ile tutuklanarak cezaevine konan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin Erdoğan tarafından başdanışman yapılan kardeşi AKP Milletvekili Şaban Dişli bu görevinden istifa etti.

AKP Genel Başkan Başdanışmanlığına geçtiğimiz günlerde atanan Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, görevinden az önce istifa etti.

FETÖCÜ ASKER AĞABEYİ

Başarısız darbe girişiminde Tümgeneral Ağabeyi Mehmet Dişli'ni,n önemli görevler aldığı ortaya çıkan ve bu ilşkiye rağmen, AKP Genel Başkan Başdanışmanlığına geçtiğimiz günlerde atanan Sakarya Milletvekili Şaban Dişli bu görevinden az önce istifa etti. 

İSTİFA DİLEKÇESİNDE NE YAZDI

Dişli, istifa dilekçesinde "Partimi ve Sayın genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim" dedi.

ŞABAN DİŞLİ'NİN GEÇMİŞİ

Sakarya Geyve'den olan Şaban Dişli, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü mezunu. Çok İyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve Hollandaca bilen Dişli, evli ve 3 çocuk babasıdır.

HALEN TUTUKLU AĞABEYİN GEÇMİŞİ

Şaban Dişli'nin ağabeyi Tümgeneral Mehmet Dişli 15 Temmuz darbesine katıldığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. 

Mehmet Dişli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın boğazını sıkarak ona zorla darbe bildirisini imzalamak isteyen ekip arasında yer aldığı iddia edilmişti.

Mehmet Dişli Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın özel kalem müdürü olarak görev yapıyordu.
Mehmet Dişli darbe girişiminden sonra kurtarılan Hulusi Akar ile aynı helikopterden inmişti. 

Tümgeneral Mehmet Dişli tutuklu ve FETÖ'den yargılanıyor.

BU BELGELER SONRADAN ORTAYA ÇIKMIŞTI

2-235.jpg

İlgili Haberler