ANTALYA'DA HORTUM MİNAREYİ HAVAYA UÇURDU

ANTALYA'DA HORTUM MİNAREYİ HAVAYA UÇURDU

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde aynı güzergahtaki bir zeytin bahçesindeki ağaçları da kökünden söken hortum, bir evin çatısına ve elektrik tellerine de zarar verdi.

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde çıkan hortum, bir caminin minaresini yıktı, ağaçları kökünden söktü, tarım alanlarına zarar verdi.

SERA VE BİR EVDE AĞIR HASAR

Manavgat'ın Ulualan mevkisinde saat 15.00 sıralarında karada çıkan hortum, Aşağı Işıklar Mahallesi'ne doğru ilerledi. Mustafa Taşkıran'a ait 10 dönümlük çiçek serasının çatısını uçuran hortum, seradaki ürünlere de büyük çapta zarar verdi. Aynı güzergahtaki bir zeytin bahçesindeki ağaçları kökünden söken hortum, bir evin çatısına ve elektrik tellerine zarar verdi.

ŞANS ESERİ CAN KAYBI YOK

Aşağı Hisar Camii'nin de minaresini yıkan hortum nedeniyle caminin bazı pencereleri kırıldı, çatısında hasar oluştu. Manavgat Belediyesi ekipleri cami çevresinde temizlik yaparken, bir evin uçan çatısı da geçici olarak naylonla kapatıldı. TEDAŞ ekipleri de bölgede zarar gören elektrik tellerini onardı.

Aşağı Hisar Camii imamı Üzeyir Ötkün, hortum geldiğinde kendisinin bakkalda olduğunu söyledi. Camide büyük çapta hasar oluştuğunu kaydeden Ötkün, minarenin en kısa zamanda yapılacağını belirtti.

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen ve Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin hortumdan zarar gören yerleri ziyaret ederek bilgi aldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı