Antalya Sağlık Müdürlüğünden Akdeniz Üniversitesinde skandal açıklaması

Antalya Sağlık Müdürlüğünden Akdeniz Üniversitesinde skandal açıklaması

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Akdeniz Üniversitesinde başlattığı bir soruşturmada kanser hastalarının bilerek tedavi edilmediği yönünde bulgular yüzünden 2 öğretim üyesine ceza verildiğini açıkladı.

Antalya'da Akdeniz Üniversitesinde kanser hastalarının tedavisinde büyük bir ihmal skandalına ilşkin başlatılan soruşturmada 2 öğretim üyesine ceza verildiği ve csoruşturma ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. Hürriyet'in haberine göre olayın perde arkasında görevden alınarak tutuklanan eski Rektör İsrafil Kurtcephe döneminde alınan cihazların Fetö firmalarından temin edildiği ve bakımlarının yapılmadığı ileri sürülüyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: "Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından, olayla ilgili 21 Ekim 2016'da idari inceleme, 9 Mart 2017'de ise soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucu iki öğretim üyesinin cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Açıklamada, suç teşkil eden fiillerle ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada, adli sürecin devam ettiği vurgulandı.

RADYO TERAPİ CİHAZLARI SKANDALI

FETÖ'den tutuklanan eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe için hazırlanan iddianamede kanser hastalarının tedavisinde kullanılan radyoterapi cihazlarıyla ilgili dikkat çekici tanık beyanları yer aldı. AÜ Hastanesi’ne ait cihazların FETÖ’ye yakın firmalardan alındığı, bu firmaların servis ve bakım için mühendis görevlendirmediği, kanser hastalarının tedavisinde ciddi aksaklıkların yaşandığı vurgulandı. Cihazların yüksek bedellerle örgüte yakın firmalardan alındığı, bu firmaların servis ve bakım için mühendis görevlendirmediği, aksaklıklar nedeniyle kanser hastalarının tedavisinde ciddi aksaklıkların yaşandığı, buna rağmen firmalarla çalışılmaya devam edildiği vurgulandı.

KASITLI OLARAK ÇALIŞTIRILMADI İDDİASI

Radyasyon Onkolojisi Bölümü’nde görev yapan tanık B.Ş., cihazların kasıtlı olarak çalıştırılmadığını, bu konuda defalarca tutanak hazırladığını ancak dikkate alınmadığını kaydetti. Bir başka tanık Y.Ç. ise şu bilgileri verdi: “Firma cihazlara hiç bakmadığı gibi cihazların kasıtlı olarak yatmasına imkân verildiğine şahit oldum. 

8 AY BOYUNCA HİÇ ÇALIŞMADI

2014 yılında 1 cihazın 8 ay boyunca hiç çalışmadığını tutanak altına aldık. Bu süre içinde kanser hastaları özel hastanelere yönlendirildi.”

İlgili Haberler