Antalya Kum Heykel Festivali Büyüledi.

Antalya Kum Heykel Festivali Büyüledi.

Kum heykel festivali başladı

Kum heykel festivali başladı

7'NCİ Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali başladı. 


İbrahim LALELİ/ ANTALYA
 
 
 
 
 10 ülkeden 20 heykeltıraşın 20 gün süren çalışmasının ardından ortaya çıkan kumdan heykeller, Lara Beach'te beğeniye sunuldu.
 
Festivalin genel direktörü Cem Karaca, iyi bir sezon geçirmeyi umduklarını belirtti. 2012 sezonunda 150 bin kişinin ziyaret ettiği festival ile bu yıl 250 bin kişiyi buluşturmayı planladıklarını aktaran Karaca, "Festivalimiz 7'den 70'e her kesime hitap ediyor. Bu yıl festival konsepti olarak imparatorlukları seçtik. Tarihe damgasını vurmuş isimlerin kumdan heykelleri hayat buluyor. 20 imparatorluk, 100'den fazla heykel ile canlandırıldı. Festivalde Cengiz Han, Büyük İskender, İngiltere Kraliçesi 1'inci Elizabeth, Friedich Barbarossa, Pers Kralı Sarses, 1'inci Pedro, Nefertiti, Akhetanot, Mısır Firavunu, 16'ncı Louis, Napolyon, Sezar, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Ulubatlı Hasan gibi isimlerin kumdan heykelleri yer alıyor" dedi.
 
Karaca, havanın sıcak olması nedeniyle turist turlarının ve ziyaretçilerin daha çok akşam üstü ve akşam saatlerini tercih ettiğini vurguladı. Karaca, "Hava karardığında heykeller led ışıklarla aydınlatılıyor. Akşam konseptinde farklı bir hava oluşuyor" diye konuştu.
 
Festival, ilk gününden meraklılarını ağırlamaya başladı. Aileler, gençler ve yerli turistler merakla beklenen festivali ilk gezenler olmak için erken saatte festival alanına geldi.