ANTALYA ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BAŞLAYAN SKANDAL 1 CAN ALDI

ANTALYA ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BAŞLAYAN SKANDAL 1 CAN ALDI

Son 10 yıldır sağlık kurumlarında gözlenen büyük gelişme artık geri dönüşe mi başladı? Bu haberi okuyun ve sorunun yanıtını siz verin.

SAĞLIKTA DEVRİM BÖYLE KATLEDİLİYOR


Son 10 yıldır en çok övündüğümüz "Sağlıkta Devrim" hergün bir yenisi gelen rezalet haberleri ile hem yaşayanları hemde sektörde çalışanları üzüyor. Öyle ki artık telafisi mümkün olmayacak sonuçlara neden olan çalışan ya da sistem hataları can almaya devam ediyor. Son skandal Antalya Araştırma Hastanesinde başlayan ardından 3 hastanede devam eden skandal iddiası doğruysa karşılığında 7 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti.

MÜLTECİLERE BAKIYORUZ DİYE ÖVÜNÜYORUZ AMA

Antalya'da, Suriyeli 30 yaşındaki İzzettin Ahmed'in yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürdüğü oğlu 7 yaşındaki Ali İzzettin Ahmed, iddiaya göre nüfus cüzdanı olmadığı gerekçesiyle 4 hastaneden geri çevrildi. 

DÜNYAYI MÜLTECİ KONUSUNDA ELEŞTİRDİK HASTANEYE SÖZ GEÇİREMİYORUZ


Muratpaşa İlçesi, Güzeloba Mahallesi Aydın Sokak'ta oturan İzzettin Ahmed, geçen pazar günü inşaatta çalışırken 3 çocuğundan Ali İzzettin Ahmed'in rahatsızlandığı haberini aldı. İşi bırakıp hemen eve gelen İzzettin Ahmed, ateşi yükselen oğlunu kucağına alıp akşam saatlerinde tedavi ettirmek için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Acil servisten giriş yapan İzzettin Ahmed, çocuğun nüfus cüzdanı isteyen görevliye Suriye olduğunu, nüfus cüzdanı olmadığını söyleyince iddiaya göre geri çevrildi.

3 DEVLET HASTANESİ GEZDİRDİ

Buradan oğlunu Kepez İlçesi'ndeki Sütçüler Devlet Hastanesi'ne götüren İzzettin Ahmed, buradan da aynı gerekçeyle geri çevrilince, bu kez Güllük Caddesi'nde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi'ne geldi. Burada da İzzettin Ahmed'e aynı yanıt verildi. İzzettin Ahmed, son olarak oğlunu Demircikara Mahallesi'nde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Burada da kabul edilmeyen İzzettin Ahmed, oğlunu alıp eve gitti.

ÖZEL HASTANELER BİLE KİMLİK SORMADAN KABUL ETMEK ZORUNDA

İzzettin Ahmed eve getirip yatağına yatırdığı oğlunun başında beklerken uyuyakaldığını, saat 05.00 sıralarında uyandığında minik Ali İzzet'i hareketsiz bulduğunu söyledi. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekibinin öldüğünü saptadığı Ali İzzet Ahmed'in cenazesi adli tıpta yapılan otopsinin ardından Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

2 OĞLUM DAHA VAR NE OLACAK

Oğlunun, götürdüğü 4 hastanenin de kabul etmediği için öldüğünü söyleyen ve şikayetçi olan İzzettin Ahmed, "Oğlum Ali İzzettin'in yüksek ateşi vardı. Çaresiz bir şekilde hastane hastane dolaştık, ancak nüfus cüzdanımız olmadığı gerekçesiyle hiçbir hastane kabul etmedi. Çaresiz eve döndük. Şimdi geride iki oğlum daha var. Onlar da aynı kaderi yaşarsa biz ne yapacağız. Çocuğumuzu okula gönderemiyoruz. Bunu sorun etmiyoruz da en azından tedavileri yapılsın" dedi.

İlgili Haberler