ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDE FACİA: 5 ÇALIŞAN ENKAZ ALTINDA

ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDE FACİA: 5 ÇALIŞAN ENKAZ ALTINDA

İş cinayetleri bitmek bilmiyor. Bu kes kara haber Antalya'dan geldi.

 

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapımı süren binanın iskelesi çöktü, 8 işçi enkaz altında kaldı

FAKÜLTE İNŞAATINDA

Antalya'da Akdeniz Ünirvesitesi Tıp Fakültesi'nde yapımı süren 6 katlı binanın iskelesinin çökmesi sonucu 8 işçi enkazın alında kaldı.Görgü tanığının anlattığına göre beton dökülürken iskelenin altında bulunan 8 işçi göçen enkazın altında kaldı. 3 işçi çıkarılırken 5 işçinin halen enkazın aldında olduğu belirtildi.

NASIL OLDU

Morfoloji ek binası inşaatında üst kata yapılmak istenen beton kalıpları imalatında toplam 8 kişi çalışıyorken kalıplar büyük bir gürültü ile çöktü. Olay yerinde çalışan bir işçinin anlattıklarına göre kalıplar büyük bir gürültü ile çöktü.

ÇAĞRILARIMIZA YANIT ALAMADIK

Aynı çalışan katta kalıplarda çalışan 8 arkadaşının olduğunu 3'ünün enkazdan çıkarıldığını anlattı. Diğer 5 kişinin enkaz altında kaldığını ve çağrılara yanıt alamadıklarını anlattı. 5 işçiyi kurtarmak için ekipler canla başla çalışıyor. Olaya ilşkin henüz resmi bir açıklama yapılamadı.

EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, inşaatta yaşanan göçük sonucu iskelenin altında kalan 7 işçiden 6'sının kurtarıldığını, bir işçiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal da İl Emniyet Müdürü Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile olay yerine gelerek bilgi aldı.

SON GÜNCELLEME 00.01

Enkazın altında kalan diğer işçinin de sağ olarak çıkarılması için hummalı bir çalışma başlatıldı. Son işçi de yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kurtarılarak hastaneye gönderildi. İşçilerin hayati tehlikesinin olmadığı kaydedildi.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER

 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı